Send artiklen Syv heavy metal-stjerner, der har fundet Gud til din ven.
Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv heavy metal-stjerner, der har fundet Gud

1 / 7

Da Iron Maiden-trommeslageren Nicko McBrain en dag i 1999 lod sig overtale til at deltage i en gudstjeneste i sin hustrus kirke, skulle det vise sig at være en livsforandrende beslutning, han havde truffet. Gudstjenesten medførte en omvendelse til kristendommen for McBrain, og den hårdtslående metal-musiker indrømmer ifølge Noisecreep, at han oplevede begivenheden som et "kald" og en "kærlighedsaffære med Jesus i sit hjerte". foto: Bo Amstrup/Scanpix

Emneord for denne artikel

kristendom | kirke | kristen | heavy metal | Gud | rock | Alice Cooper | iron maiden | Megadeath
flexblock
Forstør Send Print

Heavy metal-genren befinder sig langt fra salmesang og orgelmusik. Syv af den hårde rocks tungeste drenge ser dog ikke ud til at lade sig skræmme af kirkernes bløde stil. De har alle fundet Gud

Hårdtslående rytmer, skrigende guitarer og til tider chokerende optrin på scenen. Heavy metal-genren befinder sig langt fra salmesang og orgelmusik. Mange af den hårde rocks store stjerner ser dog ikke ud til at lade sig skræmme af mange kirkers bløde stil. Flere af dem har gennem tiden fundet vej til Gud. Her er syv af de mest prominente, som du også kan se i billedserien ovenfor:

LÆS OGSÅ: Kristen heavy-forening vil bygge bro

Nicko McBrain
Da Iron Maiden-trommeslageren Nicko McBrain en dag i 1999 lod sig overtale til at deltage i en gudstjeneste i sin hustrus kirke, skulle det vise sig at være en livsforandrende beslutning, han havde truffet. Gudstjenesten medførte en omvendelse til kristendommen for McBrain, og den hårdtslående metal-musiker indrømmer ifølge Noisecreep, at han oplevede begivenheden som et ”kald” og en ”kærlighedsaffære med Jesus i sit hjerte”.

Alice Cooper
Efter at have tilbragt 1970erne i en tåge af alkohol blev ”shock rockens” mest kendte pioner Alice Cooper i det efterfølgende årti en erklæret kristen. ”Der er intet i Bibelen, der forbyder mig at være en rockstjerne,” udtalte den efterhånden 64-årige Cooper til Cherokee Tribune i 2011.

Annonce
Dave Mustaine
Metalbandet Megadeath blev samlet i 1983 af den kasserede Metallica-guitarist Dave Mustaine. Mustaines mor var jødisk, men sønnen fik ifølge Noisecreep alligevel en opvækst i Jehovas Vidner. Efter alkoholproblemer og en tur inden om Anonyme Alkoholikere, stod Mustaine i ’00erne frem som en genfødt kristen. Efterfølgende har forsangeren valgt ikke at optræde sammen med musikere, der kan associeres med satanisme.

David Ellefson
David Ellefson voksede op i en amerikansk luthersk kirke, men tog ikke religionen seriøst før et afhængighedsproblem fik ham til i 1990 at stoppe op. ”Nogle fra kirken har muligvis problemer med, at jeg spiller musik. Men det her er det liv, jeg har fået, og mit musiske talent er også en gave fra Gud," sagde Megadeath-bassisten til Christian Post i et interview i februar 2012. Bassisten studerer nu teologi på Concordia Seminary i Missouri, USA. Hans ønske er at blive præst i den lutherske kirke.

Blackie Lawless
I et interview med Attention Deficit Delirium forklarer heavy metal guitaristen Blackie Lawless fra W.A.S.P. at han allerede som 11-årig var kristen, men at han forlod troen som 18-årig. Siden har han dog igen fundet Gud, forklarer han. Samtidig siger Lawless, at han aldrig mere vil spille W.A.S.P.’s første hit (F–- Like a Beast) på grund af sangens yderst vulgære sprog.

Peter Steele
I midten af ‘00erne begyndte sanger og bassist Peter Steele fra Type O Negative at identificere sig med den katolske kirke. Han havde i flere år været ateist. ”Når du begynder at tænke over døden, begynder du at overveje, hvad der kommer efter døden. Og så begynder du at håbe på, at der er en Gud,” sagde Steele til rock-magasinet Decibel i 2007. Den talentfulde musiker døde af en hjertefejl i 2010 i en alder af blot 48 år.

Brian 'Head' Welch
Før han blev kristen, var han hovedarkitekten bag ”nu-metal”-bandet Korns distinkte lyd. Men i 2005 forlod han Korn efter 12 års tjeneste. På det tidspunkt fortalte Welch ifølge Noisecreep, at han havde ”… valgt Herren Jesus Kristus som sin frelser og vil bruge sin musik i den forbindelse.” Siden har han udgivet tre bøger om åndelig genfødsel.

FACEBOOK: Bliv ven med Kristendom.dk

Andre artikler:


Vil du kommentere artiklen?

Du skal være logget ind for at kunne kommentere artiklen.

 1. Jeg har glemt min adgangskode
flexblock
flexblock
splitblock
flexblock
flexblock

Job på k.dk I samarbejde med Jobzonen

 1. Sognepræst

  Sct. Peders Pastorat i Århus Stift

  Oprettet den: 08-04-2014

 2. Christians Sogns Menighedspleje søger Sognemedhjælper

  Kristeligt Dagblad

  Oprettet den: 01-04-2014

 3. Ny kirketjener pr. 1. juni 2014

  Bellahøj Kirke ? Bellahøj-Utterslev sogn

  Oprettet den: 04-04-2014

 4. Studenterpræst søges

  Aarhus Valgmenighed

  Oprettet den: 26-03-2014

 5. Vil du arbejde og udvikle sammen med frivillige i KFUM og KFUK?

  KFUM og KFUK

  Oprettet den: 14-04-2014

 6. Administrationschef til KFUM og KFUK

  KFUM og KFUKs Landskontor

  Oprettet den: 14-04-2014

Se flere jobmuligheder
flexblock

flexblock
flexblock

Prøv Kristeligt Dagblad gratis i 4 uger

Prøv os i 4 uger – gratis og uforpligtende

Billede af Kristeligt Dagblads avis
Persondatapolitik og cookies

Alt fra Kristeligt Dagblad

 1. k.dk​
 2. religion.dk​
 3. kristendom.dk​
 4. etik.dk​
 5. pilgrimsvandring.dk​
 6. bogbasen.dk​
 7. hjertedating.dk​
 8. foredragslisten.dk​
 9. mindet.dk​
 10. kirku.dk​
 11. shop.k.dk​
 12. forlag​