Nonner tjener 1,2 millioner kroner på baseballkort

Sådan ser et baseballkortet af Honus Wagner til 1,2 millioner kroner ud. Foto: HERITAGE AUCTION HOUSE/HANDOUT/Sccanpix.

School Sisters of Notre Dame

School Sisters of Notre Dame er en romersk-katolsk orden. Deres store vision er at hjælpe folk i nød ved at uddanne dem og fortælle dem om Jesus.

"Vi ved, det er en gave fra Himlen", udtaler nonner fra Baltimore i USA, som har tjent 1,2 millioner kroner på salget af et sjældent baseballkort SE VIDEO

En gruppe nonner fra den verdenomspændende katolske orden School Sisters of Notre Dame i USA har solgt et baseballkort og tjent 220.000 dollars, hvilket svarer til næsten 1,2 millioner danske kroner. Der eksisterer kun omkring 50 eksemplarer af det pågældnede kort, hvilket gør det meget sjældent og et eftertragtet objekt for samlere. Det skriver Catholic News Agency.

Kortet viser baseballspilleren Honus Wagner (1874-1955), der bliver betragtet som en af de bedste baseballspillere i sin tid. Han gik også under navnet den flyvende hollænder og var blandt de første fem, som blev indlemmet i baseballens Hall of fame. Kortet blev udgivet i 1909 af et tobaksfirma, men da Wagner ikke ville bruges som reklame for tobak blev kortene tilbagekaldt, og de få eksemplarer tilbage på markedet gør det meget eftertragtet:

Den, som vinder, vil plante sit flag på et af de mest udfordrende og smukkeste bjergtoppe i (kortsamler-) hobbyen, udtalte auktionshuset Heritage Auction Galleries ifølge Catholic News Agency forud for auktionen over baseballkortet.

Budene på kortet startede på 140.000 dollars og røg hurtigt længere op. Vinderen af auktionen måtte betale 260.000 dollars for kortet, hvoraf nonnerne får omkring 80 procent. Et lignende kort i bedre stand blev solgt i 2007 for 2,8 millioner dollars.

The Catholic Review Online skriver, at the School Sisters of Notre Dame kom i besiddelse af kortet, fordi en bror til en af nonnernes havde testamenteret alle sine ejendele til ordenen. Kortet lå i en bankboks med beskeden:

"Selvom det er slidt, vil dette kort blive helt utrolig værdifuldt i det 21. århundrede."

Søster Virginia fra ordenen har haft ansvaret for arven. Hun anede ikke, hvem Honus Wagner var, da hun åbnede bankboksen, men hun blev hurtigt klogere:

"Jeg gik på internettet og på biblioteket for at hurtigt at få nogle informationer om Honus Wagner," fortæller hun til The Catholic Review Online.

Sidenhen har søster Virginia også været i kontakt med Wagners barnebarn Leslie Robert, da hun ringede for at lykønske ordenen med baseballkortet.

Søster Virginia afviser, at det var på grund af held at ordenen kom i besiddelse af det sjældne kort:

"Det er helt bestemt mere end held. Vi tror, vi udfører Guds arbejde - så vi ved, det er en gave fra Himlen."

Nonnerne har ikke øremærket pengene fra salget til noget specifikt, men de regner med at bruge dem på deres arbejde i Nordamerika, Latinamerika og Afrika.

Hør søster Virginia Muller fortælle om fundet af kortet i interviewet nedenfor.

Lea Braüner Larsen

Født i 1984Bachelor i Litteraturvidenskab og Moderne Kultur 2008Læser Master of Applied Cultural Analysis på Københavns og Lunds Universitet.Kommunikationspraktikant på Kristeligt Dagblads Digitale Medier i 2010.

Tilføj kommentar

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.