Ti tips til din påske

På Museum Østjylland i Grenaa kan du palmesøndag genopleve 1970'ernes påske og lave kartoffeltryk, kartonkyllinger og filtfigurer. Det er bare et af mange kulturelle tilbud for hele familien i påsken.

Påsken står for døren, og i den anledning giver vi dig gode idéer til kirkelige og kulturelle tilbud i hele landet, som du kan benytte dig af i påskedagene

Kristendom.dk foreslår her ti tips til påske-aktiviteter. Fint selv flere arrangementer og gudstjenester i Kristeligt Dagblads kirke- og kulturkalender www.kirku.dk.

1)Påskespil i Boeslunde
Palmesøndag den 17. april kl. 15 opfører Boeslunde Kirkes børne-og pigekor under ledelse af organist Mirella Kjærulf et påskespil skrevet af Mirella Kjærulff, som skildrer påskens begivenheder fra palmesøndag til påskedag.

Sted: Boeslunde Kirke, Sønderupvej 11, 4242 Boeslunde

2)Skæg med æg som man gjorde det i 1970'erne
Kulturhistorisk Museum Randers inviterer alle til at genopleve 1970'ernes påske på Museum Østjylland i Grenaa palmesøndag den 17. april kl. 12-15. Der laves kartoffeltryk, kartonkyllinger og filtfigurer.

3)Sognedag med Ikonudstilling i Østjylland
Palmesøndag den 17. april kl. 10.15 fortæller ikonmaler Birthe Raundal Mikkelsen om sine ikoner, der udstilles i Konfirmandstuen i Udbyneder Kirke i perioden 10.-25. april kl. 13-17.

Sted: Udbyneder Kirke, Udbynedervej 15, 8970 Havndal

4)Påske-familie-dage på Vestsjælland
Tre dage i påsken, skærtorsdag, langfredag og påskedag, er der i Birkegårdens Haver i Ruds Vedby lege og aktiviteter for børn og deres familier. På programmet er for eksempel: Find Påskeharens skat, mal et æg, ram-en-kylling, find æg i baljer, æggeløb, trille æg, snobrød og pony/æselridning.

5)Liturgisk påskemiddag på Nørrebro
Måltidsgudstjenester er populære skærtorsdag, også i København, hvor der skærtorsdag aften er liturgisk påskemiddag i Stefanskirken ved sognepræst Ivan Larsen. Denne påskemiddag stiller dog også et spørgsmål.

Nemlig om hvorvidt søndagens nadver blot er en gentagelse af påskemåltidet - eller måske noget helt andet? Nadveren har måske nogle helt andre rødder i et såkaldt broderskabsmåltid kaldet kaburah.
Med de nødvendige ændringer inviteres alle derfor til et broder- og søsterskabsmåltid skærtorsdag aften den 21. april kl. 19.30.

Sted: Sankt Stefans Kirke, Nørrebrogade 191, 2200 København N.

6)Pilgrimsvandring og fællesspisning på Als
På Als kan man både gå og spise sammen skærtorsdag. Det er Asserballe Kirke ved Augustenborg, der inviterer. Selve pilgrimsvandringen starter kl. 15.00 fra Ketting Kirkes tårn. Selve vandringen vil være på mellem 8 og 12 km, så fornuftigt fodtøj anbefales. Kl. 18.00 spises påskemåltidet sammen.

Temaet for både vandring og fællesspisning er skærtorsdagens tema om fællesskab og måltid.

7)Korsvejsandagt i Esbjerg
Langfredag den 22. april kl. 13.30 indbyder den katolske Skt. Nikolaj Kirke i Esbjerg til fælles korsvandringrundt omkirken, hvor der er opsat 14 korsvejsstationer, som bevæger sig under vandringen. Alle er velkomne.

Sted: Skt. Nikolaj Katolske Kirke, Kirkegade 58, 6700 Esbjerg.

8)Arvo Pärts Berliner Messe i Ballerup
Arvo Pärts musik opfattes af mange som værende både tidløs og meditativ. Dette kan tillægges hans særlige kompositionsteknik, tintinnabuli (det betyder klokker).

Langfredag den 22. april kl. 14 vil koret Staka fremføre hans Berliner Messe under ledelse af Stefán Arason. Lisa Nielsen akkompagnerer på orglet, og Laila Bomose står for liturgien.

Sted: Ballerup Kirke, Sct. Jacobsvej 1B, 2750 Ballerup

9)Påske som i gamle dage i Den Fynske Landsby
Den Fynske Landsby ligger midt på Fyn og er med sine gamle gårde, levende dyr og mennesker i folkedragter fra 1800-tallet et stykke levende Danmarkshistorie. I påsken kan man opleve, hvordan markerne gøres forårsklar, fårene klippes og smeden er i arbejde. For på landet var påsketid også en travl arbejdstid i gamle dage. Man kan også møde præstegårdens kokkepiger, som laver mad efter de gamle opskrifter.

10)Fredsduer og Picasso på Louisiana
Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk tiltrækker i øjeblikket mange besøgende til sin forårsudstilling Picasso Fred og Frihed. I påskeferien er der i Louisianas børnehus også Picasso for børn, hvor poderne selv kan prøve kræfter og for eksempel se om de kan tegne eller klippe en fredsdue, som Picasso gjorde det. Børnene kan også lave ler, gå på kunstjagt og mange andre ting. Alt er ganske gratis, når blot de voksne har betalt entré til museet.