Jeg drømmer om et faktisk fællesskab

Dorte Wittrup Winther nyansat præst på Fyn ønsker at sænke dørtærsklen til kirken.

Dorte Wittrup Winther nyansat præst på Fyn ønsker at sænke dørtærsklen til kirken. Foto: Hasse Hingelberg Winther

relevante temaer

Nyuddannede Dorte Wittrup Winther synes, det kræver en masse energi at lære at være præst, men glæder sig samtidig til arbejdet. Som del af en serie på kristendom.dk fortæller hun her om sine drømme og visioner

Som del af en serie om nyansatte præster fortæller Dorte Wittrup Winther her om sine drømme og visioner for sit nye embede. Hun blev ordineret som præst den 27. august 2008 og indsat i Kværndrup Kirke på Fyn den 31. august i år.

Hvad drømmer du om for dit arbejde som præst og for dit sogn?
- Jeg er i gang med at lære at være præst. Jeg skal lære at holde gudstjeneste, begravelse og undervise konfirmander. Hver gang er første gang, så det kræver en masse energi, fortæller Dorte Wittrup Winther og fortsætter

- Jeg drømmer om, at det vores fællesskab ikke bare bliver et postulat, men at det bliver et faktisk fællesskab. På sigt, når jeg har lært sognebørnene at kende, vil jeg gerne bruge de ældre i menigheden til at formidle for de unge. For eksempel kunne nogle af de ældre fortælle konfirmanderne, hvordan de bruger kristendommen, og hvordan de oplever det at gå i kirke. Jeg ønsker at gudstjenestefejringen bliver et fællesskab for flere generationer.

Hvad kan kirken gøre for at involvere lokalsamfundet og flere kommer i kirken?
- Jeg vil forsøge at være så nærværende som muligt i undervisningen, som præst og i kirken. Jeg vil forsøge at tale et jævnt dansk og komme med billeder, som så mange som muligt kan forholde sig til, funderer Dorte Wittrup Winther.

- Kirken ligger i en lille by, og det er et landsogn. Her tager det tid at ændre på traditionerne. Det er ikke fordi, at jeg nødvendigvis vil ændre på traditionerne. Nogle er bange for, at traditionerne bliver udvandet, hvis præsten taler for almindeligt, men det er jeg ikke bange for, fastslår den nyudnævnte præst og fortsætter

- Det er gode traditioner, kirken har. Mange døber deres barn, selvom de ikke tænker specielt meget over, hvad kristendommen egentlig er. For dem er det ren tradition at døbe sit barn. Det viser, at traditionerne er meget fastgroede, derfor bliver de ikke udvandet.

- Jeg vil gerne sænke dørtærsklen til kirken, så forskellen mellem dagligdagens liv og kirken bliver mindre, slutter Dorte Wittrup Winther.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

STYRK DIT BARNS KARAKTER - et forsvar for børn, barndom og karakterdannelse

kr. 249,00 Køb

BEIJING LOVE STORY

kr. 299,00 Køb

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

Strauss - Complete Operas

kr. 679,00 Køb

HJERTET HAR ALTID DET SIDSTE ORD

kr. 249,00 Køb

Efterår på Sicilien

kr. 9.598,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.