Afviser kristne Big Bang?

"Videnskaben kan fortælle os om de processer, som førte til jordens tilblivelse og udvikling. Bibelen fortæller os ikke, hvordan verden blev skabt, men hvorfor den blev skabt.", skriver præst Mikael Wandt Laursen. Foto: colourbox.com

Tro og videnskab er ikke to adskilte størrelser. Nogle gang er der overlap og derfor også mulige sammenstød, svarer præst i pinsekirken Mikael Wandt Laursen

Spørgsmål:

Jeg vil gerne vide, hvad der får kristne og andre troende til at tro på, at deres Gud har skabt verden, når videnskaben viser noget andet? Og er videnskabens svar på skabelsen af jorden og mennesket troværdigt for kristne og andre religiøse mennesker?

Med venlig hilsen
Ninna

Svar:

Kære Ninna

Tak for dit spørgsmål. Videnskaben kan fortælle os, at denne verdens opståen er et ufatteligt mirakel af tilfældigheder, som skete på præcis det rigtige tidspunkt og i den rigtige rækkefølge. Bibelen fortæller os, at bag dette mirakel stod en skabende Gud, som styrede disse begivenheder med et klart formål.

Videnskaben kan fortælle os om de processer, som førte til jordens tilblivelse og udvikling. Bibelen fortæller os ikke, hvordan verden blev skabt, men hvorfor den blev skabt. At Gud havde et formål med hver eneste af os og resten af skaberværket.

Det skal dog ikke forstås sådan, at tro og videnskab er to adskilte størrelser. Nogle gange er der overlap og derfor også mulige sammenstød. Begge har egentlig brug for hinanden. I sin grundtanke kan videnskaben ikke udelukke en skabende Gud og har måske ligefrem brug for en sådan til at forklare noget af det uforklarlige. Og naturligvis kan kristentroen ikke udelukke videnskaben, men har brug for al den visdom og forståelse, som videnskaben kan tilvejebringe.

Med venlig hilsen
Mikael Wandt Laursen
Præst i Kirken i Kulturcenteret

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.