Svar til Robert Bladt: Må man skære i sit barn, fordi man tror på Gud?

"Vi, der anser det for et alvorligt problem, når umyndige mennesker bliver udsat for lemlæstende overgreb, bør ifølge Bladt se at finde selvironien frem og spørge os selv: Er det virkelig et overgreb, drengene bliver udsat for, når voksne skærer forhuden af dem, uden at de fejler noget?" Spørger overlæge Morten Frisch Foto: stock.xchng.

Er modstand mod omskæring af børn virkelig bare et udtryk for ateistisk selvfedme og bedreviden? Overlæge og adj. professor Morten Frisch tager til genmæle over for Robert Bladts kritik

Robert Bladt, der er generalsekretær i Kristeligt Forbund for Studerende, efterlyser d. 14/3 mere selvironi i den danske folkesjæl.

LÆS OGSÅ Robert Bladts indlæg: Skal man fratages forældremyndigheden, fordi man tror på Gud?

Det er der nemlig ifølge generalsekretæren behov for som bolværk mod den omsiggribende ateistiske selvfedme og bedreviden, der blandt andet truer forældres hævdvundne ret til at skære lunser af deres små drenges kønsorganer.

Vi, der anser det for et alvorligt problem, når umyndige mennesker bliver udsat for lemlæstende overgreb, bør ifølge Bladt se at finde selvironien frem og spørge os selv: Er det virkelig et overgreb, drengene bliver udsat for, når voksne skærer forhuden af dem, uden at de fejler noget?

Eller bør ikke-terapeutisk forhudsamputation på umyndige drenge forblive et suverænt forældrevalg, der er hævet over lovens bestemmelser om legemskrænkelse?

Modsat hvad Robert Bladt formoder, har mange omskæringsmodstandere faktisk tænkt en hel del over sagen. Vi er kommet frem til den velfunderede konklusion, at ingen - ej heller religiøse forældre har ret til at bortskære stykker fra raske medmennesker uden umisforståeligt samtykke fra dem, der skæres i.

At Robert Bladt kalder vores menneskerettigheds- og børnekonventionsbaserede stillingtagen imod rituel drengeomskæring for selvfed, blot fordi han er uenig, er temmelig kækt, for ikke at sige selvfedt.

LÆS OGSÅ
: Er religionsfrihed et spørgsmål om at kunne handle, som man vil?

Børn i Danmark og det gælder naturligvis både piger og drenge bør ved lov sikres retten til at vokse op og selv træffe beslutning om, hvordan deres kønsorganer skal se ud, hvor følsomme de skal være, og hvordan de skal fungere.

Morten Frisch er overlæge og har publiceret en række artikler om de sundhedsmæssige konsekvenser af omskæring

Foto: James Loewen