Billedserie: Pave Frans i Israel

Pave Frans beder ved Grædemuren, jødedommens helligste sted, i Jerusalems gamle bydel den 26. maj 2014, på den sidste dag af den 77-årige paves officielle rejse til Mellemøsten.

Katolikkernes overhoved besøger Det Hellige Land med et ønske om fred. Se billeder fra besøget her

På sin officielle rundrejse i Mellemøsten ankom pave Frans søndag til Israel og Palæstina. Her fejrede han messe på pladsen foran Fødselskirken i Betlehem, han mødtes med religiøse overhoveder, besøgte flygtningebørn, og i dag har han blandt andet besøgt Grædemuren.

Pavens besøg i Israel markerer 50-året for et historisk møde i 1064 i Jerusalem. Et møde mellem den daværende pave Paul VI og den økumeniske patriark Athenagoras af Konstantinopel førte til fornyet kontakt mellem den katolske og den ortodokse kirke efter et afbræk på næsten 900 år.

Pavens primære budskab på besøget har været ønsket om fred. Se billeder af pavens besøg i Israel nedenfor. 

Pave Frans beder med bøjet hoved ved Grædemuren, før han placerer en seddel mellem stenene i muren, som jøderne har tradition for at gøre det. Muren er det eneste tilbageværende af det gamle, jødiske tempel i Jerusalem.
Arabiske og israelske kristne bærer et banner med påskriften: "Vi elsker pave Frans" som velkomst ved Manger Square (hovedtorvet i Betlehem foran Fødselskirken) den 25. maj 2014.
Pave Frans beder i Fødselskirken i Betlehem den 25. maj 2014.
Nonner glæder sig til en friluftsmesse på Manger Square i Betlehem. Paven skal holde messen uden for Fødselskirken d. 25. maj 2014.
Pave Frans fejrer messe den 25. maj uden for Fødselskirken i Betlehem, hvor mange kristne mener, Jesus blev født.
Aktivister har sprayet velkomstfraser til pave Frans på den mur i Betlehem, der skal adskille israelere og palæstinensere. Her står der: "Velkommen, pave". 24. maj 2014.
Pave Frans besøger flygtningebørn i Phoenix Center i flygtningelejren Dheisheh ved Bethlehem, den 25. maj 2014.
Israels præsident Shimon Peres byder pave Frans velkommen ved en ceremoni i Ben Gurion-lufthavnen den 25. maj 2014. Her udtalte pave Frans sin sorg over weekendens skudangreb i Belgien, hvor to af ofrene var israelere.
Israelske kristne er mødt op for at hilse på paven på Scopus-bjerget i Jerusalem den 25. maj 2014.
Helt spontant stoppede pave Frans op for at bede ved den 8 meter høje sikkerhedsmur i Betlehem den 25. maj 2014.
Pave Frans med den økumeniske patriark af Konstantinopel Bartholomæus I uden for Gravkirken i Jerusalems gamle bydel, den 25. maj 2014. Det mødtes ved Gravkirken efter at have underskrevet et løfte om at ville arbejde for enhed mellem østkirken og vestkirken, som har været adskilt i århundreder.
Pave Frans og patriark Bartholomæus I mødes ved Gravkirken den 25. maj 2014 i anledning af 50-året for mødet mellem pave Paul VI og patriark Athenagoras I i Jerusalem - et møde, der signalerede ønsket om større enhed mellem øst- og vestkirken.
Pave Frans og Bartholomæus I knæler sammen i Gravkirken for at kysse den sten, hvor man mener, Jesu krop blev gjort klar til begravelse. Den 25. maj 2014.
Pave Frans hilser på Jerusalems mufti Muhammad Ahmad Hussein (t.v.) ved Al Aqsa-moskéen i Jerusalem den 26. maj 2014.