Fransk katolsk kirke samler penge ind med dating-video

Han er tilgængelig alle døgnets 24 timer, han er opmærksom, han lytter, men fordømmer ikke, og hans tro er urokkelig. ”Præsten er 100 % guddommelig og har brug for dig”, lyder det i en dating-lignende video fra den katolske kirke i Normandiet, som er i gang med den årlige indsamling til kirken. Foto: Screendump fra YouTube

Video-parodi af en fransk dating-side skal få katolikker i Normandiet til at samle ind til den katolske kirke og uddannelse af nye præster

Hvordan får man folk til at give penge til kirken?

I seks katolske bispedømmer i Normandiet har man i sidste uge udsendt online-videoen ”Vælg en præst” som led i den årlige fundraisingstrategi, skriver The Guardian.

Budskabet er særligt rettet mod de unge bidragydere. Og videoen, der parodierer det franske datingsite adopteunmec.com ("Vælg en fyr", red.), er allerede blevet set flere end 51.500 gange.

Se videoen her: 
 


Religiøs parodi på dating-site

Videoen varer 48 sekunder og findes på sitet ”AdopteUnCuré.com”. Først ses en ung præst, spillet af en skuespiller, der roligt rører ved sin præsteflip. Derefter zoomer kameraet ind på et lille kors på hans revers. Baggrundsmusikken er sagte kirkekorsang, og en blid kvindestemme lægger ord til og fortæller, at præstens udstråling er ”uimodståelig”. Hun siger, at han er tilgængelig alle døgnets 24 timer, at han er opmærksom, at han lytter, men ikke fordømmer, og at hans tro er urokkelig. ”Præsten er 100 % guddommelig og har brug for dig”, frister hun.

Vælg et produkt, klik og vær med i indsamlingen
På onlinesitet findes også en oversigt over de forskellige produkter, det er muligt at sponsorere. Her er alt lige fra madkurve, mobiltelefoner eller computere og ting til præstens garderobe til en dags udgift til undervisning af en præst. Det fremgår, at ”alle bidragene er fradragsberettigede” og koster mellem 10 og 130 euro.

”Bispedømmerne ønskede at forynge billedet af den årlige sogneindsamling ved at henvende sig til personer i alderen 18-40 år. Humoren tillod os at nævne indsamlingen på en andeledes skæv måde,” forklarer Xavier Signargout, der er stedfortrædende biskop i Calvados, til nyhedsmagasinet Le Point.

Nød lærer nøgen kvinde at spinde
Franskmændene bidrager årligt med 243 millioner euro til kirken. I Calvados-regionen plejer man at indsamle 2 millioner euro, som stort set dækker lønnen til distriktets 110 præster og 70 kirkelige medarbejdere.

Kirken i Normandiet får behov for at udvide den faldende skare af donorer, som tæller af 80.000 mennesker og det i en region, hvor to tredjedele af de 3,4 millioner indbyggere siger, at de er katolske. Til sammenligning mister Rouen-regionen mellem 500 og 700 sponsorer hver år, skriver The Guardian.

OYOi8s-y3tc