Billedserie: 10 berømte kirker i Brasilien

Brasilias katedral, Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida, er ærkebispesædet i Brasilia. Kirken er tegnet af Oscar Niemeyer og stod færdig og blev indviet i 1970. Katedralen on May 31, 1970. Katedralens hyperbolske struktur består af 16 beton-søjler, som hver vejer 90 tons.

Tag med på rundtur til 10 af Brasiliens seværdige kirker

Mange timers TV-transmission fra Brasilien rammer os i disse uger, hvor VM i fodbold afvikles i Sydamerikas største land.

Brasilien byder ud over samba-fodbold på storslået natur, farvestrålende kultur, varieret religionsudfoldelse og mange bemærkelsesværdige bygningsværker. 

Her kan du se 10 af Brasiliens berømte kirker.

Katedralen Nossa Senhora de Lourdes (Vor Frue af Lourdes), også kendt som stenkatedralen (portugisisk: Catedral de Pedra) er en katolsk kirke og samtidigt en stor turistattraktion i Canela, Rio Grande do Sul. Byggestilen er engelsk gotisk og tårnet er 65 meter højt.
Katedralen Metropolitana de São Sebastião i Rio de Janeiro er sædet for byens romersk-katolske ærkebispedømme. Katedralen er dedikeret til Sankt Sebastian, som er byens skytshelgen. Kirken er tegnet af Edgar Fonceca i moderne stil, og den er bygget i 1964 - 1979. Den nye katedral, som den kaldes, erstattede en række ældre katedraler i byen. Den ligger i byens centrum, og dens indre diameter er 96 meter, og højden lyder på 75 meter. Den kan rumme 20.000 kirkegængere.
Frans af Assisi-kirken (Igreja de Sao Francisco de Assis) i Pampulha i det sydøstlige Brasilien er tegnet af den brasilianske arkitekt Oscar Niemeyer. Den regnes som det første, moderne arkitektoniske monument i Brasilien. Kirken blev regnet som kontroversiel fra begyndelsen. Den stod færdig i 1943, men blev først indviet som kirke i 1959, fordi kirken ikke mente, den var egnet til religiøse formål.
Sankt Frans af Assisi-kirken i Ouro Preto er bygget i rokoko-stil og tegnet af den brasilianske arkitekt og skulptør Antonio Francisce Lisboa. Opførelsen begyndte i 1766, men den indre udsmykning stod først færdig i slutningen af 1800-tallet.
Sankt Frans-kirken og -klostret (Convento e Igreja de São Francisco) i centrum af Salvador, Bahia, er vigtige monumenter fra kolonitiden. Franciskanerordenen kom til Salvador i 1587 og byggede hurtigt kirke og kloster på stedet. Disse blev dog ødelagt, og de nuværende bygninger blev opført i 1708-1723.
Santuário Dom Bosco i Brasilia. Vinduerne består af flere end 7500 stykker glas i nuancer af blå og lille. 80 gotiske beton søjler indrammer et areal på 1600 kvadratmeter. Foto: Wikimedia Commons
Kirken Vor Frelser af Bonfim (Igreja de Nosso Senhor do Bonfim) er den mest berømte katolske kirke i Salvador. Den blev bygget i 1700-tallet.
Katedralen i São Paulo er bygget i neogotisk stil. Den blev opført fra 1913 og fire årtier frem, og den regnes som den fjerdestørste neogotiske katedral i verden.
Kirken Igreja de Nossa Senhora do Carmo da Antiga Sé i Rio de Janeiro er bygget i rokokostil i 1770'erne.