Katolsk biskop: Twitter-tidsånd kan medføre større søgning til klosterlivet

Nutidsmennesket længes efter stilhed, som kan være svær at finde i en tid præget af sociale medier. Derfor vil der være større søgning efter nonne- og munkelivet, mener ærkebiskop Rino Fisichella, som her ses med Sankt Peters jordiske rester ved en ceremoni på Peterspladsen i Rom den 23. november 2013.

Et liv i kloster vil blive mere eftertragtet på grund af manglen på stilhed og ro i en tid præget af sociale medier, mener den italienske, katolske ærkebiskop Rino Fisichella

Den konstante tilstedeværelse af moderne kommunikationsformer som Twitter kan gøre klosterlivet og dets fokus på fordybelse mere attraktivt for mennesker i det 21. århundrede end tidligere.

Det var beskeden fra ærkebiskop Rino Fisichella, som er leder af Vatikanets evangelisationsafdeling, da han forleden talte til hundreder af unge, engelske katolikker, som overvejer et liv som munk, nonne eller præst. Det skriver avisen The Telegraph.

Den katolske kirke i England og Wales har oplevet en stigning i interessen for klosterlivet i de seneste år. Således blev 62 nye medlemmer optaget i kirkens ordener i 2013. Det er tre gange så mange som for bare 10 år siden.

"Jeg tror, at nutidens kultur ikke forstår sig på værdien af stilhed," sagde ærkebiskop Rino, som oplever en "søgen efter stilhed". 

"Jeg er bange for, at mennesker i dag befinder sig langt væk fra stilheden, men uden stilheden kan vi ikke finde og møde os selv. Formentlig er længslen efter stilhed, længslen efter spiritualitet, længslen efter et liv langt væk fra rygter, fra lidelse, fra alt, hvad samfundet giver os, den dybeste længsel, mennesket har," lød det fra ærkebiskoppen på konferencen "Invocation 2014" på Oscott-seminariet i Birmingham.

Hans kommentarer lægger sig op ad ærkebiskop af Canterbury Justin Welbys udtalelser forleden om, at fremkomsten af Twitter og andre sociale medier truer med at dræbe den stille refleksion, skriver The Telegraph.