7 gode gæstebud: Her kan du holde juleaften i kirken

Har du endnu ikke planer for juleaften? Så kan du se i retning af folkekirken, hvor der flere steder i landet bliver holdt gudstjeneste for alle, der har lyst til at være med. Foto: Helle Arensbak/ritzau

Julen er tiden for samvær, men det behøver ikke være i private hjem. Flere kirker holder åbne juleaftener med julemiddag, gaveleg, sang og dans om juletræet. Kristendom.dk giver dig her et overblik over syv steder, hvor du kan fejre juleaften med middag og sang i kirken

1 København: Jul på Østerbro

Nazaret Kirken på Østerbro slår kirkedørene op klokken 17.00 til en traditionel dansk juleaften. Denne julefest strækker sig over fire timer med klassisk julemiddag, sange og dans. Det koster 100 kroner at deltage. Tilmelding skal ske til det lokale kirkekontor på 35 38 58 26.

2 Helsingør: Hvem vinder mandelgaven?

Andesteg, flæskesteg og risalamande står på menuen til denne juleaften i Sthens Kirke i Helsingør. Juletræet er pyntet flot op og er en fryd for øjet, når gæsterne senere skal danse om træet. Arrangementet løber af stablen klokken 18.00 og slutter klokken 22.00. Køb af billetter til 50 kroner sker ved henvendelse til kirkens kontor.

3 Odder: Højtlæsning af de bedste julehistorier

Odder Kirke i Midtjylland fejrer julen med alt hvad dertil hører af god julemad, flot og knejsende juletræ og masser af sang og dans. Men derudover er der et særligt indslag, nemlig højtlæsning af julefortællinger for alle, som har lyst til at lade sig tryllebinde af de bedste julehistorier. Mon ”Den lille pige med svovlstikkerne” er med? Tilmelding skal ske til det lokale kirkekontor på 87 80 25 30 eller på mail til odder.sogn@km.dk.

4 Silkeborg: Julemiddag og gaver hele eftermiddagen

Alderslyst Kirke i Midtjylland åbner dørene tidligt for en eftermiddag i julelysets skær. Klokken 14.30 vil der være traditionel julemiddag med and og flæskesteg samt risalamande til dessert. Indlagt i programmet er også kirkens julegudstjeneste, kaffe og dans om juletræet samt en enkelt gave til de deltagende. Voksne betaler 50 kroner, mens børn kan deltage gratis. Tilmelding skal ske til det lokale kirkekontor på 87 23 15 00 eller på mail til alderslyst.sogn@km.dk.

5 Roskilde: Juleevangeliet i Roskilde Domkirke

Konventgården ligger ved siden af Roskilde Domkirke. Her kan man fejre juleaften med andre familier, par eller enlige, når juleevangeliet læses højt, og julemaden kommer på bordet. Det hele begynder klokken 17.00 og slutter igen klokken 21.30. Voksne betaler 100 kroner, og for børn koster det 50 kroner at deltage. Man kan henvende sig personligt i Konventgården for tilmelding eller man kan ringe til kordegnen på 46 35 58 14.

6 Haderslev: Julefreden sænker sig over Den Gamle Latinskole

Det er langt fra alle der ønsker at være i skole juleaften, men man skal ikke lade sig snyde af navnet ”Den Gamle Latinskole.” Det dækker over Haderslev Domkirkes kirkekontor og menighedslokaler. Her forløber aftenen som en traditionel juleaften med god julemad og masser af sange, salmer og dans omkring træet. Det er gratis at deltage for voksne såvel som børn. Tilmelding skal ske til det lokale kirkekontor på 74 52 36 33.

7 København: Frivillig hjælp har gjort julen mulig

I Nathanaels Kirkes Sognegård åbnes der op for en juleaften for alle. For voksne er prisen 125 kroner, mens børn kan slippe med 60 kroner. Det er frivillige, der står for juleaften i kirken denne jul, og der vil både være julemiddag og juletræ. Tilmelding skal ske til kirken, der har telefonnummer 42 41 55 83.

Bragt i samarbejde med kirke- og kulturkalenderen Kirku.