10 tips til bøn i en travl hverdag

Det kan være svært at kombinere moderne menneskers travlhed med ønsket om en stille stund i bøn. Nu er der hjælp at hente på beliefnet.com, hvor man kan få 10 tips til at finde tid til bøn i en travl hverdag. Foto: Foto: - Gözde Otman.

Er du typen der har travlt og ikke synes der er tid til bøn i dit hverdagsliv? Beliefnet.com har samlet 10 gode råd med inspiration til travle menneskers bønsliv

Det kan være svært at kombinere moderne menneskers travlhed med ønsket om en stille stund i bøn. Nu er der hjælp at hente på beliefnet.com, hvor man kan finde 10 tips til at finde tid til bøn i en travl hverdag. Det drejer sig om 10 forslag til hurtige måder at bede, som vil hjælpe travle mennesker til at tale med Gud midt i deres hverdag, på utraditionelle steder som i badet eller i elevatoren

1. Bed en vækkeursbøn
Når dit vækkeur ringer om morgenen, kan du åbne øjnene og bede denne bøn fra Salmernes bog 118:24:

Denne dag har Herren skabt,
lad os juble og glæde os på den.

Beslut dig for at leve i taknemlighed for dagen, og snart vil du se hvordan din dag bliver fyldt med glæde.

2. Bøn og bruser
Vand er et kraftfuldt åndeligt symbol. Mens du vasker dig under bruseren, kan du bede Gud om at rense dig for alle følelser af vrede, bitterhed, harme eller anger.

Gentag evt. ordene fra Esajas 58:11:

Herren vil altid lede dig,
selv i øde egne vil han mætte dig.
Han vil styrke din krop,
så du bliver som en frodig have,
som et kildevæld,
hvis vand ikke svigter.

3. Bøn og bil
Hvis du kører i bil til dit arbejde, kan du gøre tiden bag rattet til en tid med bøn. Inden du starter motoren, kan du bede Gud om at hjælpe dig med at styre igennem din dag.

4. Bøn på trapperne
Hvis du får mulighed for at tage trapperne i stedet for en elevator, så gør det. Og gør din tur op af trapperne til en tid med bøn.

Gå tankefuldt og træk vejret langsomt. Brug denne tid alene til at erfare en forbindelse med Gud. F.eks. kan du takke Gud for dit liv, når du går op ad trapperne.

5. Bøn i elevatoren
Hvis du kører med elevator og der i elevatoren også er andre mennesker kan du indeni dig selv bede en stille bøn for dem. Bed Gud om at møde den anden persons unikke behov.

6. Fokus på én ting ad gangen
Istedet for konsekvent at udføre flere opgaver på samme tid, kan du prøve at udføre én ting af gangen og lade dit arbejde være bøn til Gud. Se dit arbejde som en bønsfyldt gave til Gud.

7. Bøn istedet for snack, slik og fastfood
Når vi er stressede, er vi ofte mere fristede til at spise fastfood og andet, der ikke er sundt for os. Prøv inden du rækker ud efter slik, snacks eller lignende at vente ét minut. Brug det minut på Gud, og bed ham om den nåde, du har brug for for at kontrollere din appetit. Uanset om du alligevel spiser det usunde, så har du sat ét minut af til bøn.

8. Bøn og gåtur
Indianerne i USA har et ordsprog der lyder: "Lad der aldrig gå en dag, hvor du ikke rører verden med din fod.

Dette fif handler om, at du et par gange om ugen kan tage en fem til ti minutters pause, hvor du går en meditativ tur. Vær opmærksom på dine bevægelser: løft benet, bøj knæet og placer din fod... Læg mærke til dit åndedræt og din krop. Se dig omkring hvor du går. Se egernet, træerne og lyt til lydene fra naturen. Bliv på den måde nærværende over for Gud.

9. Bøn og madlavning
Når du står i køkkenet og laver mad, så brug tiden til at henvende dig til Gud. Bed f.eks. for dem du laver mad til eller dem, der har givet dig opskriften, eller bed for noget helt tredje.

10. Bøn med i madpakken
Dette råd er mest til forældre, der smører madpakker til deres skolebørn. Når du laver dit barns madpakke, kan du hviske en bøn, som om du sendte den med i madpakken. Du kan også skrive en velsignelsesbøn på en seddel og på den måde give dit barn en bøn med i madpakken.