Dansk madkultur

Her midt i globaliseringens blomstringstid, hvor danskerne fylder sig med eksotiske retter fra fjerne lande og hellere spiser falaffel end frikadeller, er der på forlaget Tommeliden udkommet en kogebog, der hedder noget så nationalt som »Dansk Mad«. Bogens forfatter Jette Munk-Sørensen vil gerne give læserne inspiration til at fastholde den danske madkultur. Men selv om det skal være dansk, må man dog godt i internationaliseringens ånd lade sig inspirere af fremmede landes køkkener. Kalejdoskopet bringer her opskriften på noget så dansk som kartoffelsalat. Opskriften på frikadellerne kan også findes i bogen, der koster 235 kr. Grøn kartoffelsalat (4 pers.) 500 g pillede kogte kartofler 1 spsk. mayonaise 1/2 l creme fraiche 1 bdt. dild 1 bdt. purløg Forårsløg i skiver, peberfrugt i tern lidt persille 1-2 stilke estragon 1 spsk. dilddressing pebermiks, salt Skær kartoflerne i tynde skiver. Rør mayonnaisen op med creme fraiche. Hak eller snit krydderurterne meget fint og kom dem i dressingen. Smag til med dilddressing, salt og pebermiks. Vend kartoflerne i dres-singen og kom salaten i en pæn skål. Pynt med dildkviste, fintskåret rødløg, cherrytomater og friske basilikumblade. Her midt i globaliseringens blomstringstid, hvor danskerne fylder sig med eksotiske retter fra fjerne lande og hellere spiser falaffel end frikadeller, er der på forlaget Tommeliden udkommet en kogebog, der hedder noget så nationalt som »Dansk Mad«. Bogens forfatter Jette Munk-Sørensen vil gerne give læserne inspiration til at fastholde den danske madkultur. Men selv om det skal være dansk, må man dog godt i internationaliseringens ånd lade sig inspirere af fremmede landes køkkener. Kalejdoskopet bringer her opskriften på noget så dansk som kartoffelsalat. Opskriften på frikadellerne kan også findes i bogen, der koster 235 kr. Grøn kartoffelsalat (4 pers.) 500 g pillede kogte kartofler 1 spsk. mayonaise 1/2 l creme fraiche 1 bdt. dild 1 bdt. purløg Forårsløg i skiver, peberfrugt i tern lidt persille 1-2 stilke estragon 1 spsk. dilddressing pebermiks, salt Skær kartoflerne i tynde skiver. Rør mayonnaisen op med creme fraiche. Hak eller snit krydderurterne meget fint og kom dem i dressingen. Smag til med dilddressing, salt og pebermiks. Vend kartoflerne i dres-singen og kom salaten i en pæn skål. Pynt med dildkviste, fintskåret rødløg, cherrytomater og friske basilikumblade.