Billedserie: Bibler, du ikke har set før

Verdens mindste bog, mener man. Den indeholder dog kun fadervor, og kan derfor ikke kaldes en bibel.

Se billeder af bibeludgivelser fra den ældste bibel overhovedet til en højteknologisk bibel-chip

"Bibel" kommer af det græske "biblia", der betyder "bøger". Folk er gået i døden for at forsvare Bibelen, og andre mener, at deres liv er blevet reddet af den.

Men også kreativitet har Bibelen affødt, og kristendom.dk giver her nogle af de bedste eksempler på, hvordan Bibelen også kan produceres.

En 0,5 mm chip, som indeholder hele Det Gamle Testamente, fremstillet af israelske videnskabsfolk. Verdens mindste elektroniske bibel blev overrakt til pave Benedikt XVI under hans ophold i Israel, april 2009.
En af de mindste bibler i verden. Den er udgivet i Peru og er bare en centimeter høj. Her fremvises den på den 19. internationale bogfestival på Cuba. Foto: ADALBERTO ROQUE Denmark
Den vandtætte bibel fra Bibelselskabet har et format på 12 gange 18 centimeter og kan uden tvivl passe i regnjakkelommen. Foto: Arkivfoto
"Book of Kells" er et illustreret manuskript på latin, der fortæller de fire evangelier. Den blev tegnet af keltiske munke i 800-tallet.
De populære fortællinger fra Det Gamle Testamente bliver også fortalt i 3D-grafik. Således har tegneren Mary Rubbery udgivet "3-D Bible Stories", som kan købes på amazon.com. Foto: Pressefoto.
Den såkaldte "Codex Sinaiticus" er en af de ældste bibler i verden. Den blev fundet i i det 19. århundrede i Egypten og er nu lagt online, så alle kan læse den. Den fysiske udgave af bogen ligger i British Library of London. Foto: Florian Eisele Denmark
"The Green Bible" er trykt på genbrugspapir med soya-baseret blæk og et omslag af bomuld.
Bibelen, fortalt i den japanske tegneserieform Manga. Den kan blandt andet købes på Bibelselskabets hjemmeside. Foto: Wikimedia Commons
I en samlet udgivelse på otte CD'ere har siden thebibleexperience.com fået skuespillere som Denzel Washington og Samuel L. Jackson til, på mest dramatisk vis, at læse hele Bibelen højt.