Billedserie

Røgelse og blomsterduft markerede Marias optagelse i himlen

Fra Notre Dame i Paris bevæger et optog sig gennem byen med røgelse og en Maria-statue. Foto: NICOLAS MESSYASZ / SIPA

Med stemningsfyldte optog fejrede katolikker lørdag jomfru Marias plads i himlen på den årlige festdag i august. Se billeder af Maria-fejringen her

Der er en særlig ydmyg stemning, når katolikker i hele verden samles om Marias optagelse i himlen den 15. august. I nogle byer fejres dagen med parade, mens andre markerer himmeloptagelsen ved at tænde lys i stilhed og bøn.

Ifølge den romersk-katolske tradition er Maria født som menneske, men skånet fra arvesynden af Gud. Hun adskiller sig fra alle andre mennesker ved at være syndfri, og hun får derfor som det første menneske plads i himlen.

Katolikker bruger udtrykket "optagelse" i forbindelse med Marias plads i himlen, mens "himmelfarten" er forbeholdt Jesus. Den 15. august fejrer katolikker hvert år, at Maria straks efter sin død blev optaget i himlen.

En gylden statue af jomfru Maria bæres i optog gennem Strasbourgs gader. Foto: AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN
Der tændes lys for jomfru Maria i den belgiske by Banneux. Foto: EPA/JULIEN WARNAND
En statue af jomfrumoderen med Jesus bæres i procession gennem de parisiske gader. Foto: NICOLAS MESSYASZ / SIPA
Katolske biskopper ved fejringen af jomfruens optagelse i himlen ved Notre Dame i Paris. Foto: NICOLAS MESSYASZ / SIPA
En pilgrim tager en selfie ved Maria-statue i Banneux. Ifølge traditionen viste jomfruen sig i denne by for den 11-årige Mariette Beco. Derfor er byen et valfartssted for pilgrimme i hele verden. Foto: EPA/JULIEN WARNAND
Katolikker ærer jomfru Maria i den indiske by Secunderabad.