Boguddrag

Brug din krop i bønnen

Jesus og Paulus opfordrer os flere gange til altid at være vendt mod Gud. Tegning: Karsten Auerbach

Jeg begyndte at dyrke kampsport, da jeg var 13 år. Her lærte jeg vigtigheden af at samle mig og være i balance, skriver meditationskonsulent Øyvind Borgsø i sin nye bog "Bøn i Bevægelse". Se udvalgte stillinger tegnet af kunstner Karsten Auerbach her

Bøn i Bevægelse er en hjælp til at komme dybt ind i bønnens mangfoldige landskab.

Mange af bønnerne handler om at blive styrket og renset gennem at åbne sig. Når du åbner dig med hele dit væsen og stiller dig til rådighed for Guds renselse, er det naturligt at komme i berøring med et bredt spektrum af følelser, minder, sårbarhed eller uvante kropslige reaktioner. Krop, sjæl og ånd er ét.

Fysiske bevægelser påvirker sjæl og ånd, og bevægelser i ånden påvirker sjælen og kroppen. Intet er en ensom ø på et åbent hav – alt er forbundet. Derfor er det vigtigt at træde varsomt og være årvågen og opmærksom over for sindets bevægelser og kroppens signaler. 

Jeg vil samtidig opfordre dig til at være bevidst om, hvad du ønsker at åbne dig for. Kristen bøn har en intention om at åbne for fællesskab med Gud og har en ydelig retning mod ham. Jesus og Paulus opfordrer os flere gange til altid at være vendt mod Gud.

Jeg vil stærkt anbefale dig at have en vejleder, hvis du har en regelmæssig praksis. 

Se forskellige udvalgte stillinger her og læs, hvordan Øyvind Borgsø bruger kroppen i bønnen:

Tegninger: Karsten Auerbach / grafik: Marie Louise Poulsen