Interview

Bryllupsekspertens bedste råd til brudeparret

Et bryllup er en skelsættende begivenhed i livet, derfor skal dagen gerne forløbe uden problemer. Foto: Ritzau Scanpix/Iris

Ki Schou er medejer af det populære bryllupssite bryllupsklar.dk. Hun giver her sine bedste råd til, hvad kommende brudepar skal være opmærksomme på i planlægningen af drømmebryllupet

Hvordan planlægger man det perfekte bryllup?

Sørg for at være tro imod det, som I virkelig ønsker jer. Vi har på Bryllupsklar.dk set flere eksempler på, hvordan brudepar går på kompromis, fordi de vil undgå, at gæsterne tænker det ene eller klager over det andet.

Det kan for eksempel være, at brudeparret inviterer børn med til bryllupsfesten, selvom det ikke er det, de ønsker. Måske mener forældrene ikke, at et borgerligt bryllup og fest i en spejderhytte med buffet er ”godt nok”, skønt brudeparret ønsker netop de rammer om deres bryllup. I skal huske at planlægge brylluppet for jeres skyld, og holde dét bryllup, som vil gøre jer glade!

Hvilken rolle bør familie og venner spille i et bryllup?  

Der er ikke noget man ”bør” gøre som brudepar. Ofte giver det helt sig selv, hvem der skal tildeles de forskellige roller. Gommens bror, far eller bedste ven kan få æren af at være forlover, mens brudens bedste veninde eller søster får æren af at være brudepige. Hvis der er små børn i familien kan de eventuelt være blomsterpiger eller brudesvende.

Der kan opstå konflikter, hvis eksempelvis gommens bror forventer af få rollen som forlover, mens brudgommen hellere vil spørge sin ven. Vi har på Bryllupsklar.dk set mange eksempler på sure familiemedlemmer, der føler sig forbigået. Så selvom man ikke skal fejre bryllup for at glæde andre, skal man alligevel overveje, hvilke situationer, der er en konflikt værd. 

Hvad er dit bedste råd til bruden? 

Mit bedste råd til bruden er at huske på, at brylluppet er et fælles projekt. Så medmindre brudgommen fra start har kastet håndklædet i ringen og overladt det hele til dig, skal du forsøge at inddrage din kommende mand i nogle af beslutningerne. 

Fænomenet bridezilla er en engelsk sammentrækning af brud og filmmonsteret Godzilla: Det betegner den brud, der vier sit liv til bryllupsplanlægningen og lever i sin egen boble i månederne inden brylluppet. 

Hvad er dit bedste råd til brudgommen?

Mit bedste råd til brudgommen er at vise interesse for bryllupsplanlægningen og de ting, bruden fremlægger. Det vil betyde alverden for hende, at du virker interesseret - også selvom du har svært ved at se forskel på knækket hvid, elfenben eller champagnefarvet. 

Hav tålmodighed og overbærenhed med din brud og forståelse for, at hun befinder sig i planlægningen af sit livs bryllup, og det har hun ikke tænkt sig at overlade til tilfældighederne. Vær til gengæld parat til at sætte foden ned, hvis hun pludselig udvikler sig til en bridezilla, for det har hverken du, din brud eller jeres omgivelser interesse i.