Guide: Sådan får I den bedste bryllupsfest

Bryllupstraditionerne er mange, og forventningerne er store. Få overblikket over den store dag her. Foto: micromonkey - Fotolia

Kjole, budget, tale og bordplan. Planlægning, økonomi og forskellige ønsker og behov fylder, når man skal holde bryllup. Vi har her samlet fem artikler, der guider jer til en vellykket og ikke alt for dyr bryllupsfest

Nu nærmer sommeren sig, og det betyder, at mange af os er så heldige at være inviteret til årets måske bedste fest: et bryllup. Når vielsen er vel overstået, følger fejringen med venner og familie, som I som brudepar også skal kunne nyde i afslappet stemning. 

Her følger fem artikler, der hjælper jer til at få en dejlig fest.

Planlæg den store fest fra bordplan til bryllupsnat

I skal vælge tøj, brudebuket og vielsesringe. I skal vælge kirke, lave gæsteliste, bordplan og finde et sted at holde festen. Her er en guide, så I kan huske det hele og en samling gode råd til at skabe en stemningsfuld fest med alt det, der hører til et bryllup. 

Læs om alt fra planlægning her. 

10 tips til at holde bryllupsbudgettet nede

Det koster ikke noget at blive gift - men vil man gerne fejre sit bryllup med en stor fest, kan udgifterne nemt løbe op i helt uoverskuelige store beløb. Mange har en forestilling om, at et perfekt bryllup koster mindst 100.000 kroner, men faktisk kan I med langt færre midler holde et helt fantastisk bryllup. De fleste af ideerne har du sikkert tænkt på i forvejen - men det kan jo være rart at have dem samlet ét sted.

Få 10 tips til et overkommeligt bryllupsbudget her 

10 gode råd til den vigtige kjole

De fleste brudgomme har nok svært ved at forstå, hvorfor det er nødvendigt at bruge bunker af penge og rigtig meget tid på at købe en kjole, som man kun skal have på én gang. Men for mange kvinder er brudekjolen en meget vigtig del af brylluppet og kræver mange overvejelser og prøvninger.

Læs 10 tips til, hvordan du finder den perfekte kjole.

Og buketten...

Måske kan det være endnu sværere at forstå, hvorfor brudebuketten spiller så stor en rolle, som den gør for mange brude. Her kan du blive klogere på hvorfor - og hvad du kan tænke over, inden du vælger dine favoritblomster til den store dag.

10 tips til valg af brudebuket 

Lær at holde den gode tale uden koldsved

Du har ekstrem hjertebanken, ikke kun fordi din udkårne eller brudeparret er spændte på at høre din tale, men på grund af de mange, mange gæsters øjne, der hviler på dig. Det kan være svært at finde modet til at stille sig op og holde sin tale og måske særligt til et bryllup, hvor der er mange forventninger. Men se her, hvordan du kan holde en tale, som både du og brudeparret vil huske med glæde.

Læs en lektor i retoriks bedste råd her. 

Foto: AS Photo Project - Fotolia
Foto: manifeesto - Fotolia
Foto: IVASHstudio - Fotolia