10 kirkelige tip til efterårsferien

Efterårsferien er fuld af spændende kirkelige aktiviteter. Foto: Leif Tuxen

Det er tid til at lægge planer for efterårsferien. Læs her hvad kirker over hele landet tilbyder i feriedagene

Efterårsferien nærmer sig, og kirker over hele landet tilbyder alt fra miniretræte over ortodoks gudstjeneste til pilgrimsvandring i den tidlige efterårsmorgen. Man kan også komme til Halloween-gudstjeneste, visegudstjeneste og meget mere.

Lad dig inspirere af denne liste over kirkelige arrangementer i efterårsferien.

1) Miniretræte i Lyngby
Lørdag d. 13. oktober kl. 9.45-14.00 er der miniretræte i Christianskirkens præstegård på adressen: Præstegården, Lyngby Rosenvænge 5, 2800 Kongens Lyngby.

Der begyndes med oplæg om den kristne tro og bønnen i hverdagen, inden det er tid til fælles meditation og stilhed. Undervejs serveres frokost til 40 kr. Derfor bedes man tilmelde sig senest kl. 12 fredagen før.

2) Ortodoks gudstjeneste på dansk i Århus
Lørdag d. 13. oktober kl. 9.30 er der ortodoks gudstjeneste i Klosterkirken på Vor Frue Kirkeplads 2 i 8000 Århus C.

Gudstjenesten afholdes af Gudsmoders Beskyttelses Menighed - Den Ortodokse Kirke i Danmark, der gerne vil invitere alle, også ikke-ortodokse, til ortodoks gudstjeneste på dansk. Man kan selv vælge, om man vil deltage i interaktionen mellem præst og menighed, eller om man bare vil kigge på under en gudstjeneste, der er sanselig med stærke visuelle indtryk fra ikoner og klædninger, med brug af røgelse og gamle sange og bønner.

Kun ortodokse kristne kan dog modtage nadver.

3) Pilgrimsvandring i den tidlige efterårsmorgen i Timring
Søndag d. 14. oktober inviterer Timring kirke til pilgrimsvandring kl. 7.00 med start fra Møltrupvej 48, Timring, 7480 Vildbjerg, hvor der skal vandres 5 km langs åen, inden det er tid til gudstjeneste kl. 9. Temaet er vand, og der vil også blive budt på kirkekaffe og børnepasning.

SE OGSÅ:Pilgrimskalender

4) Visegudstjeneste i Grevinge Kirke
Mandag d. 15. oktober kl. 19 er der visegudstjeneste i Grevinge Kirke, Hovedgaden 2A, 4571 Grevinge. Prædikant er Niels Arnberg, og temaet er kirkeviser som en måde til at komme i samtale med Gud på.

Der skal derfor synges sange og viser af flere nyere digtere samt bedes nye og utraditionelle bønner. For mange af de nye salmer og kirkeviser skrives i jeg-du-form, altså samtaleform, og i et enkelt sprog, og hvad gør det ved vores forhold til Gud? Det kan du få mere at vide om i kirken i det vestsjællandske.

5) Identitet, bøn og meditation på Nørrebro
Under temaet Identitet og livsforvandling er der mandag d. 15. oktober kl. 19 i Betlehemskirken, Åboulevarden 8, 2200 København N, gudstjeneste med mulighed for helende bøn, samtale, vejledning, meditation og nadver.

6) Nat på museet i Lemvig
Tirsdag d. 16. oktober er der Kulturnat i Lemvig. Her byder Museet for Religiøs Kunst, Strandvejen 13, 7620 Lemvig indenfor til en uhyggelig nat på Museet kl. 19-22. Entreen er gratis.

7) Musikandagt i Fårevejle Kirke
Torsdag d. 18. oktober kl. 17 er der musikandagt i Fårevejle Kirke, Fårevejlekirkevej 9, 4540 Fårevejle som et led i efterårets store Odsherred Kirkemusikfestival.

8) Halloween-gudstjeneste på Langeland
Fredag d. 19. oktober kl. 18.00 inviteres alle børn og deres voksne til Halloween-Børnegudstjeneste i Snøde Kirke, Snødevej 53A Snøde, 5953 Tranekær. Prædikant er Torben Poulsen.

Men vær opmærksom på, at der startes allerede kl. 16.00, hvor børnene mødes i kostalden hos Inger Møllemand på Ellesøgård, Lille Snødevej 7. Her vil der være græskar til udskæring.

Husk varmt tøj, skeer og knive. Når græskarrene er færdige serveres friske boller. Til slut vandrer alle til børnegudstjenesten i Snøde kirke kl. 18.00.

9) Koncert i Esbjerg og senere i Egå, Assens og Vejle
Lørdag d. 20. oktober kl. 19 byder Skt. Nikolaj katolske kirke, Esbjerg, Kirkegade 58, 6700 Esbjerg velkommen til koncert med Sorte Hav Don Kosakkerne.

Koret har i over 30 år optrådt i europæiske kirker og koncertsale. Koret består af 8 sangere, der skaber en hel speciel lyd i deres sange, der er religiøse sange fra den russisk-ortodokse kirke og russiske folkesange.
Koret optræder i de efterfølgende dage også i Egå, Assens og Vejle.

10) Hele landet
Endelig kan man også tage til en ganske almindelig gudstjeneste eller højmesse i sin lokale sognekirke eller hvor man nu tilbringer efterårsferien. Uanset hvor man er i Danmark, er der nemlig altid en kirke lige i nærheden og gudstjenester både søndage og hverdage.

Find en gudstjeneste eller et arrangement i nærheden af dig på Kristeligt Dagblads kirke- og kulturkalender.