Due skabt af 2000 konfirmandbønner svæver i Roskilde Domkirke

Maria Lau Kroghs due i nærbillede. Foto: Maria Lau Krogh

2000 konfirmander og en billedkunster har skabt en gigantisk due til konfirmandtræf i Roskilde Domkirke, hvor de unge skal få oplevelsen af at være en del af noget stort

Midt i Roskilde Domkirke hænger en gigantisk due med et vingefang på over seks meter og svæver i den store katedral.

Det er billedkunstneren Maria Lau Krogh, der sammen med de kommende konfirmander i Roskilde Stift har kreeret duen. Duens skelet er lavet i plexiglas af kunstneren, mens dens fjer består af papirstykker, hvor konfirmanderne har skrevet deres personlige bønner.

Duen er sammen med rockmusik og rollespil hovedingredienserne i årets konfirmandtræf i Roskilde Stift, der løber af stablen den 4., 5. og 6. februar, hvor 2000 konfirmander fra hele stiftet sammen med præster og frivillige mødes for at lære mere om både kirke og kristendom.

Duen vil dog fortsætte med at svæve i kirkerummet i Roskilde Domkirke til og med i hvert fald søndag den 9. februar, således at alle, både konfirmander, sognebørn i øvrigt og alle andre har en chance for at nå at se den store due.

For duen er et af de mest anvendte kristne symboler.
Præst ved konfirmandtræffet Jes Nysten siger til kristendom.dk:

Ja, duen er symbol på Helligånden. Og temaet i år kan siges at handle om Helligåndens virke. Bevægelsen i konfirmandtræffet handler om, hvordan en lille begivenhed kan få kæmpestor betydning. Hvordan det, der begynder i det små, udvikler sig til noget stort. Det illustreres blandt andet med temaerne: Fra det første måltid til kirkens fælles nadverfejring, fra den enkelte konfirmands dåb til det store dåbsfællesskab, og fra den lille sognekirkes fællesskab til det altomfattende kirkefællesskab.

SE OGSÅ: Oversigt over kristne symboler
.

Og altså i år også illustreret og symboliseret med den store due, hvor hver lille fjer beskriver en kommende konfirmands inderste tanker, håb og drømme.

Biskop Peter Fischer-Møller vil også medvirke ved Konfirmandtræf 2014. Og det ser han frem til:

Det er altid en fornøjelse at møde de unge og se, at de glæder sig over fællesskabet i den prægtige domkirke, og at vi på et par timer kan få åbnet en flig af evangeliet for dem. Den måde, træffet er tilrettelagt på, vil gøre, at deres nysgerrighed vil blive vakt, og det er min erfaring, at de unge kan huske oplevelsen i domkirken mange år efter, siger han i en pressemeddelelse.

Der har været afholdt konfirmandtræf i Roskilde Stift hvert år siden 2000.

Billedkunstner Maria Lau Krogh har sammen med stiftets konfirmander lavet den store due. Foto: Maria Lau Krogh
Foto: Maria Lau Krogh