Intercultural.dk går mod strømmen

Hjemmesiden rummer store mængder af information og viden om kristendom, islam og mission. Der er desuden et væld af links, artikler, litteraturhenvisninger, kursustilbud og faktaoplysninger. Hvis man vil vide noget om interreligiøsitet, er denne side altså et meget godt sted at starte

I en tid hvor dialog og interreligiøs samtale nærmest er et tabu, har Mogens Mogensen kastet sig ud i et prisværdigt projekt: At insistere på informativ dialog mellem kristendom og islam

Intercultural.dk drives af Mogens Mogensen alene, og hjemmesiden vidner om en særdeles aktiv person. Mogens Mogensen er cand.mag. i historie og kristendomskundskab, har en master i missionsvidenskab og en Ph.D. i interkulturelle studier. Han har været missionær i Nigeria, generalsekretær for to missionsselskaber, formand for arbejdsgruppen 'Folkekirke og religionsmøde' og har siden 2004 været rådgiver for Det Lutherske Verdensforbunds råd. Han er bruges ofte i forbindelse med ekspertudtalelser og har sin egen blogwww.religion.dk. Så han ved, hvad han taler om.

Mogens Mogensen skriver selv om Intercultural.dk, at den er en "netressource for interkulturelle og interreligiøse relationer og studier". Og det mål har han opnået til fulde. Hjemmesiden rummer store mængder af information og viden om kristendom, islam og mission. Der er desuden et væld af links, artikler, litteraturhenvisninger, kursustilbud og faktaoplysninger. Vil man for eksempel vide noget om konversion til kristendommen, henviser Mogens Mogensen til mange gode artikler.

Hjemmesiden benytter internettet på en imponerende måde. Man kan for eksempel ud over at læse artikler også lytte til for eksempel et interview med Mogens Mogensen på P1. Der er desuden billeder fra forskellige konferencer, og podcasts og videoklip om missional kirke. Hjemmesiden henvender sig både til danske og internationale brugere, da man kan øverst kan ændre sprog til engelsk.

Hvis man vil vide noget om interreligiøsitet, er denne side altså et meget godt sted at starte. Det er en af årsagerne til sidens placering i finalen.

Åbningssiden er en blanding af nyheder og en weblog. Man bliver hurtigt fanget af de mangeartede overskrifter, som helt klart har et interreligiøst fokus. Det er fint, hvis man allerede kender siden og vil tjekke, hvad der er sket siden sidst.

Man kunne dog savne nogle mere iøjnefaldende informationer om, hvad Intercultural.dk er for en side. Man bliver som førstegangsbruger overladt lidt til sig selv. Præsentationsteksten står skrevet med små typer og er klemt inde ovre i venstre spalte. Det er naturligvis ikke et problem for websidens saglighed og reelle information, som i den grad bærer siden.

Designmæssigt fungerer Intercultural.dk udmærket, men den kunne dog godt bruge et nyt design af åbningssiden.

Hjemmesidens styrke - den store mængde viden og information - kan til tider blive dens svaghed. Intercultural.dk indeholder så meget information, at man af og til kan tabe overblikket. Så det er om at holde tungen lige i munden. Heldigvis har Intercultural.dk en udmærket søgefunktion, hvor man let kan finde ønskede informationer.