Jeg søger nyheder, debat og opslagsværker på nettet

Lars Peter Melchiorsen. Privatfoto.

Kristeligt Dagblads kirkelige hjemmesidekonkurrence er skudt i gang. Derfor har vi bedt en hyppig bruger af kirkelige hjemmesider om at give sit bud på nogle af de bedste af slagsen

Er siden overskuelig? Er den flot? Er den logisk opbygget? Der er mange kriterier, der skal være opfyldt, hvis en hjemmeside skal være brugbar.

Dagens "klikker" er landsformand for KLF, Kirke og Medier, cand.theol. Lars Peter Melchiorsen.

- www.klf.dk er jo KLF, Kirke og Mediers egen hjemmeside. Det er også min startside på computeren. Jeg bruger siden flere gange hver dag. Jeg bruger den, når jeg skal se mine daglige møder, og jeg tjekker den ofte for at se, om alt fungerer på den. Jeg synes selv, at vi skal gøre mere ud af den. Vi er også ved at arbejde med at gøre den mere anvendelig. Vi vil opgradere den, så den bliver bedre og mere funktionel.

- www.religion.dk er en side, jeg bruger for at holde mig orienteret om den kirkelige og religiøse debat. Også for at se, hvad der måtte være af kirkelige nyheder. Det er en god side, for den er let at bruge. Jeg har i hvert fald aldrig haft besvær med at finde det, jeg søgte derinde.

- www.toftlundkirke.dk og www.braendkjaerkirken.dk er tilknyttet begge kirker. Toftlund Kirke er min sognekirke, Brændkjærkirken er der, jeg arbejder. Så jeg ser på begge kirkers hjemmesider for at holde mig orienteret. Begge er de anvendelige og fungerer godt, synes jeg.

- www.bibelselskabet.dk og www.dendanskesalmebogonline.dk. Bibelen på nettet er et utrolig godt opslagsværk for alle. Men for præster er både Bibelen og salmerne på nettet en stor hjælp, når de skal forberede en gudstjeneste. Her kan man finde både salmeark og forslag til prædikener.