Københavnsk kirke forvandlet til korsvejsstationer

Den sidste nadver, som er en af stationerne på Solvang Kirkes påskevandring, giver mulighed for at smage på jødiske skikke. Foto: Foto: Mirian Due Steffensen

Solvang Kirke på Amager giver guidede ture gennem seks stationer i påskeberetningen. Sognepræst Per Frederiksen ønsker at udfordre alle aldersgrupper med udstillingen

Konfirmanderne sætter sig forsigtigt ned på trappetrinnene og kigger ned mod det blåhvide skær i bunden af en hule, der er overdækket med klippemønstrede tæpper.

Sognepræst i Solvang Kirke Per Frederiksen står for foden af kældertrappen, som i anledning af påsken er forvandlet til Jesu grav. Han fortæller om, hvordan kvinderne opdagede, at graven var tom og kun fandt Jesu ligklæder i den. Bagefter synges salmen "Jesus lever, graven brast".

Gravhulen er én af seks stationer på den påskevandring, som Solvang Kirke på Amager har lavet i anledning af den forestående højtid. Hver station rummer en installation af påskens symboler eller ritualer.

For eksempel er det muligt at ligge til bords ved et jødisk påskemåltid med hårdkogte æg og krydderurter, som både kan smages på og duftes til.

-Vi vil gerne formidle påskens budskab på en udfordrerende måde, siger Per Frederiksen.

Sammen med hans kolleger i kirken giver han hver dag fra den 10. til den 30. marts rundvisninger, hvor påskens historier både fortælles og illustreres.

Vandring fra påskemåltid til Golgata
Vandringen tager besøgende med fra byporten ved Jerusalem, hvor Jesus gjorde indtog palmesøndag, til Golgata for at afslutte ved Oliebjerget med Kristi Himmelfart. Både kirkerummet, gangene og gårdhaven ved Solvang Kirke er taget i brug til de seks stationer, som er meget forskellige i udforming.

-Installationerne er lavet af frivillige fra bibelkredse, konfirmandhold og andre med tilknytning til kirken, siger Per Frederiksen.

Og denne mangfoldighed i alder genspejler sig i, hvem udstillingen er tiltænkt. 

Påskens budskab for alle
-Vi vil gerne gøre påskens fortællinger levende og nærværende for så mange som muligt, og ikke kun børn, men også voksne og unge, siger Per Frederiksen. 

Påskevandringen i Solvang Kirke er åben for konfirmandhold og skoleklasser, men også for familier og andre, der måtte have lyst til at få påskens fortællinger serveret på en anderledes måde.