Kirkeåret skydes ind med nye digitale bibeludgivelser

Det nye bibelprogram fra Bibelselskabet som det tager sig ud på en iPad. Foto: Bibelselskabet

Bibelen stormer frem i den digitale verden. For nylig blev Bibelen det mest hentede program på mobilmarkedet. Nu opruster Bibelselskabet også med en række digitale bibeludgivelser

Tag Bibelen med i lommen. Læs flere bibler på samme skærm. Søg på enkelte ord eller hele sætninger, hvis du vil læse noget af det smukkeste, der er skrevet om tro, håb og kærlighed eller bare er nysgerrig efter, om Bibelen nævner ordet grøntsager.

Første søndag i advent springer Bibelselskabet, der er hovedleverandør af Bibelen i danske oversættelser, for alvor ind på det digitale bogmarked. Det sker med et bibelprogram til tavlecomputere og avancerede mobiltelefoner.

LÆS OGSÅ: Kristuskrans-app er nu på markedet

Programmet hedder Pomegranate og giver blandt andet adgang til at købe Bibelselskabets danske, færøske og grønlandske oversættelser i en digital version. Prisen for den autoriserede danske oversættelse er 200 kroner.

Med programmet installeret kan læseren opstille flere oversættelser ved siden af hinanden og springe hurtigt fra sted til sted i Bibelen.

Klaus Krogh fra designfirmaet 2Krogh i Aarhus, der står bag Pomegranate, fortæller, at der arbejdes på at gøre alverdens sprog tilgængelige til det digitale bibelprogram. Herunder de bibelske grundsprog hebraisk, græsk og latin.

I fremtiden vil man også give bibellæseren mulighed for at dele noter, understregninger og spørgsmål med sit sociale netværk på internettet via bibelprogrammet, fortæller Klaus Krogh.

Ind til videre udgives bibelprogrammet kun til de populære iPhone og iPad-enheder fra Apple. Man kan dog også få en skrabet udgave af den digitale Bibel til almindelige computere, e-bogslæsere og avancerede mobiltelefoner af andre mærker. Der er her tale om et simplere produkt i det såkaldte ePub-format, der kun viser bibelteksten.

LÆS OGSÅ: Historien om Jesu fødsel hitter på sociale medier

Kristeligt Dagblad vil en af de kommende dage bringe en anmeldelse af Bibelselskabets nye digitale udgivelser.