Kristeligt Dagblad åbner for dating på internettet

Kristeligt Dagblads nye mødested, hjertedating.dk, er nu åbnet.

Flere og flere mennesker finder en kæreste, ægtefælle eller ven via internettet. Hjertedating.dk er Kristeligt Dagblads nye sted for mennesker med et kristent livssyn

Lige børn leger bedst, lyder det gamle ordsprog. Flere undersøgelser fra de senere år viser, at også danskere søger kærester, koner og mænd med samme grundværdier og livsindstilling. Kærligheden opstår mange steder, i de senere år ikke mindst via internettet.

Det tager Kristeligt Dagblad nu konsekvensen af. I dag åbner vi en hjemmeside for mennesker, der ønsker at møde andre, der fortrinsvis har et kristent livssyn.

Hjertedating.dk er navnet på den nye hjemmeside. Bare i løbet af de seneste dage, hvor vi har åbnet for registrering, har knap 300 mennesker meldt sig. Det tager vi som tegn på, at der er et behov for dette initiativ.

Der findes i dag datingsider for stort set alle grupper af mennesker. Landmænd kan finde koner og mænd på hjemmesiden farmerdating. Der er datingsider for særligt veluddannede og velstående folk og datingsider for særligt smukke mennesker. Kristeligt Dagblad ønsker ikke at gå ind på et marked for dating efter profession, udseende eller andre ydre fællesnævnere. Vi vil lave et mødested for mennesker, for hvem deres livsanskuelse har særlig betydning.

Det er derfor vores håb, at først og fremmest kristne i bred forstand kan mødes i det forum, vi stiller til rådighed.

Allerede nu kan vi se, at det er en mangfoldig skare, der ønsker at møde andre på den nye hjemmeside. På hjertedating.dk angiver de fleste, at de har et kristent livssyn eller i det mindste er optaget af kristendom. Nogle ønsker en ven eller en at drøfte livets alvorlige spørgsmål med, men langt de fleste søger en kæreste. De bor over hele landet, og enkelte nordmænd og svenskere har også fundet vej. De har alle tænkelige uddannelser og baggrunde. Den yngste, der indtil nu har tilmeldt sig hjertedating.dk er 19 år og den ældste 76. Erfaringen fra andre hjemmesider er, at det ikke kun er unge, der bruger dating på internettet til at finde en kæreste, ven eller ægtefælle.

Når Kristeligt Dagblad åbner for, at vore læsere og andre kan finde hinanden på denne måde, skyldes det ikke mindst behovet for at skabe en lødig og seriøs mødeplads, der tager udgangspunkt i menneskers kristne livssyn. Vi håber, at vore læsere vil bruge hjerte-dating.dk og sprede rygtet om, at stedet nu eksisterer.