Salmeside vandt internetpris

Kirkeminister Bertel Haarder (V) var meget glad og stolt, da han i går sammen med Det Kgl. Vajsenhus modtog prisen for årets bedste kirkelige hjemmeside i Danmark. Fra venstre kirkeredaktør Morten Thomsen Højsgaard, ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør, Erik Bjerager, kirkeminister Bertel Haarder og Vajsenhusets forstander, Martin Agerbak Madsen. – Foto: Peter Kristensen.

Hjemmesiden salmebogen.dk er kåret som vinder af Kristeligt Dagblads store hjemmesidekonkurrence

Kirkeministeriet står sammen med Det Kongelige Vajsenhus i København bag vindersiden i Kristeligt Dagblads store konkurrence, Danmarks bedste kirkelige hjemmeside.

Dommerne var enige. Vindersiden måtte være www.dendanskesamlebogonline.dk. Og det er kirkeminister Bertel Haarder (V) med egne ord utrolig glad og stolt over.

Det er dejligt at have dokumentation for, at det er godt, det vi har lavet.

Salmerne er det, der fører kristendommen videre fra generation til generation. Derfor er det vigtigt med salmerne på nettet. For det er jo der, folk søger.

Bertel Haarder ønsker at videreudvikle salmebogen på nettet:

Man kunne tænke sig ved højtiderne, at vi reklamerede for højtidssalmer. For eksempel ved konfirmationstid.

Kirkeministeren håber også, at det på et tidspunkt er muligt, at linke til den nyligt udkomne salmeordborg, der er skrevet af Birgit Meister og Eva Meile. Dog er han lige nu bare glad for prisen:

Det her giver blod på tanden. Det viser, at et støvet ministerium også kan lave noget som det her. Og nu har vi endda Kristeligt Dagblads blå stempel på, at det er godt, siger kirkeministeren.

Det Kongelige Vajsenhus, som er en skole for udsatte børn, har siden 1778 haft eneret på at udgive de officielle danske salmebøger og bibeler.
 
Hjemmesiden dendanskesalmebogonline.dk er udarbejdet af Rasthof Designbureau.

klitgaard@kristeligt-dagblad.dk