Unge kristne har troen med til studiestart

Flere unge kristne mener, at det er vigtigt at have troen med, når man begynder at studere. - Foto: stock.xchng

Mange unge kristne er startet på landets studier. Det er vigtigt at have et kristent ståsted, når man starter på en ny uddannelse, lyder det fra studerende

At starte på et nyt studie er et frisk kapitel i livet. Der er mange nye indtryk, mange ting at tage stilling til, og der kan også forekomme en del usikkerhed. Derfor er det en god idé at have troen med, når man begynder på et studium. Det mener flere unge kristne.

Hvordan forholder de nye studerende sig til studiestarten? Hvad ser de af udfordringer? Og hvad vil det sige at have et kristent ståsted, når man starter på studiet? Kristendom.dk har talt med nogle studerende, som hermed indvier os i deres tanker omkring studiestart, og om hvor vigtigt det er at stå fast i troen.

Lasse Nyhus er flyttet fra sit velkendte netværk i Århus og har nu påbegyndt en læreruddannelse på Blågårds Seminarium i Søborg.

- Lige meget, hvor langt man er i livet og i hvilken situation, er det altid de samme spørgsmål, der melder sig, når man starter et nyt sted: Kan de andre lide mig? Bliver det svært? og så videre, siger Lasse Nyhus.

- Når man er den nye dreng i klassen blandt 300 mennesker, så er der da en lille sommerfugl i maven, tilføjer han.

I sådan en situation er det vigtigt at have et kristent ståsted, mener Lasse Nyhus:

- De valg, jeg tager, den måde, jeg agerer, skal være et eksempel på, hvordan man er kristen. Er der for eksempel nogen, der føler sig udenfor? Dette er vores næstekærlighedsansvar, siger Lasse Nyhus.

Og selvom ikke alle har et kristent ståsted, og nogle måske endda vil sætte spørgsmål ved det, er det vigtigt at stå fast, påpeger Louise Nord Hansen, som lige er begyndt på danskstudiet på Ålborg Universitet.

- Jeg kommer nok til at møde modstand og anderledes holdninger. Men jeg har gode erfaringer og oplevelser med at stå ved, hvad jeg tror på. Det har folk nemmere ved at forholde sig til.

Hvordan giver de unge kristne sig så selv til kende i mødet med andre mennesker? Hvordan viser de, at de er kristne?

Anders Noack, som studerer medievidenskab i København, fortæller, at han ikke udbasunerer sit kristne ståsted, men han lægger heller ikke skjul på det.

For Anders Noack er det ligeledes vigtigt at have troen med som studerende, men han mener ikke, at studiestarten er så anderledes i forhold til andre situationer i livet. Behovet for at bevare troen er konstant, så at sige.

At der er visse udfordringer forbundet med studielivet, er de unge kristne imidlertid ikke i tvivl om.

Rikke Grinderslev, som er begyndt at studere antropologi i Århus, mener, at det bliver krævende at være studerende.

- Jeg skal lære en ny måde at studere på. Der er undervisning 6-8 timer om ugen. Resten er selvstudium. Det skal jeg lige vænne mig til, siger Rikke Grinderslev.

Hun mener, at det kommer til at kræve meget selvdisciplin.

- Og det bliver da en udfordring, hvis man skal læse og forstå alt det, man bliver præsenteret for, siger Rikke Grinderslev.

Trods al usikkerheden og alle forandringerne er Lasse, Louise, Anders og Rikke dog ikke så nemme at skræmme. De har masser af mod på studiestarten - og på livet i det hele taget:

Som Anders Noack siger:

- Troen har jeg med mig alle steder. Jeg har en tiltro til, at Gud er der, når jeg har brug for ham, at han lytter til mig, og at han kan støtte mig i alle situationer, siger Anders Noack.

Andre læser lige nu