Se julen blive fejret i Rusland, Ukraine og Serbien

Velkommen til Kristeligt Dagblad. Prøv avisen gratis i 4 uger KLIK HER! ×
Velkommen til Kristeligt Dagblad. Prøv avisen gratis i 4 uger KLIK HER! ×

I denne weekend fejrede ortodokse kristne rundt om i verden jul med både kirkegang, julemarkeder, stjerneoptog og skøjtedans. Og så spiller stjernen en vigtig rolle

Hvis man er barn i Rusland, Ukraine eller et andet land med ortodokst kristne traditioner har man med stor sandsynlighed haft en særlig weekend.

For mens juletiden i både den protestantiske og den romersk-katolske kirke blev afsluttet ved helligtrekonger i fredags, var den 7. januar juledag i Rusland og flere øvrige ortodokse kirkesamfund i verden. Den russisk-ortodokse kirke følger den julianske kalender, og derfor falder fejringen den 7. januar.

Se her, hvordan julen blev fejret i Rusland, Ukraine og Serbien.

Se julen blive fejret i Rusland, Ukraine og Serbien

Ukrainians in folk costumes hold symbols of the star of Bethlehem as they celebrate Orthodox Christmas in ...

Stjernen er et vigtigt symbol i den ortodokse julefejring - her i Ukraine, hvor ortodokse fejrer jul i Kiev. AP Photo/Efrem Lukatsky Foto: Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Ukrainians carry symbols of the star of Bethlehem pass by St.Sophia Cathedral as they celebrate Orthodox ...

Ukrainere går forbi Sophia Katedralen i Kiev med symboler på Betlehemsstjernen på juledag. AP Photo/Efrem Lukatsky Foto: Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

3007367 01/07/2017 Archpriest Pavel, the rector of the church, holds a Christmas service at the Church of the ...

Her ses ærkebiskoppen Pavel ved julemessen i Theotokos af Tikhvin-kirken i Kazan i den føderale enhed Tatarstan i Rusland. Theotokos af Tikhvin er et af den ortodokse kirkes mest fejrede ikon. Foto: Maksim Bogodvid/Sputnik

Women pose for a photo with a person dressed in a white bear costume at the Christmas Market in Red Square, ...

Her poserer to kvinder på juleindkøb med en "hvid bjørn" på et julemarked på Den Røde Plads i Moskva i slutningen af december. AP Photo/Pavel Golovkin Foto: Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

A performer dances,  during Orthodox Christmas celebrations,  in St.Petersburg, Russia, Saturday, Jan. 7, ...

En danser laver opvisning på en skøjtebane som en del af julefejringen i St. Petersburg i Rusland den 7. januar 2017. AP Photo/Dmitri Lovetsky Foto: Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Belgrade bakers carry the traditional Christmas bread, to mark the Orthodox Christmas Day festivities in ...

Her bærer bagere fra byen Belgrade i Serbien det enorme traditionelle julebrød frem. Delingen af brødet på gaden var en del af festlighederne ved julefejringen den 7. januar, hvor børnene håber at få den gyldne mønt, der gemmer sig i den bløde hvede. AP Photo/Darko Vojinovic Foto: Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

A girl breaks traditional Christmas bread to mark the Orthodox Christmas Day festivities in Belgrade, Serbia, ...

En lille pige hiver et stykke af det traditionelle julebrød til sig på gaden i Beograd. AP Photo/Darko Vojinovic Foto: Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

In this photo taken on Thursday, Nov. 24, 2016, Soviet-era Christmas decorations are on display in the ...

Og som en afsluttende curiositet: Sådan så julekuglerne ud i Sovjet i 1960'erne. Fotoet af de små glaspustede astronauter som juledekoration er taget på en udstilling på Christmas Dekorationsmuseet i Klin nær Moskva. AP Photo/Pavel Golovkin Foto: Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

A woman light candles during the Christmas Mass in a Russian Orthodox church in Grozny, the capital of ...

Her ses en ung kvinde tænde lys ved julemessen i kirken i Grozny, der er hovedstad i den føderale enhed Chechnya i Rusland. AP Photo/Musa Sadulayev Foto: Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved. / POLFOTO

 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.