Engle er tilbage i julepynten - og resten af året

Kalenderen er venligst udlånt af Grafisk Trykcenter.

Se billederne fra evighedskalenderen ”Lysets engel”, der netop er udkommet på Grafisk Trykcenter

I år er engle tilbage i julepynten - men engle kan sagtens pynte resten af året også.

Det mener i hvert fald forfatter og sognepræst fra Treenighedskirken i Esbjerg, Ingrid Lisby Schmidt og Jette Dahl, stiftspræst for åndeligt søgende i Ribe Stift. Sammen har de to udvalgt en serie af overvejende gamle englebilleder og udformet evighedskalenderen ”Lysets engel”, som netop er udkommet. I kalenderen er der et nyt englebillede til hver måned kombineret med salmebog og bibel og en enkelt sætning, man kan grunde over.

Kalenderen er skabt i samarbejde med Grafisk Trykcenter.

Her kan du se udvalgte billeder fra kalenderen og læse, hvad de to skriver om refleksionerne bag "Lysets engel":

"I mødet mellem det guddommelige og det jordiske optræder der engle. Bibelen er fuld af fortællinger, hvori engle bringer bud fra Gud til mennesker. Somme tider er englene synlige, andre gange næppe til at se - måske snarere kun at ane, som spor af en guddommelig kraft."

"Med udgangspunkt i bibelhistorien, og måske fra andre kilder, er englene vandret ind som elementer i salmer, anden poesi og i billedkunsten. I den folkelige brug af engle-billeder, i glansbilleder og olietryk har motiver af engle også deres plads."

"Denne evighedskalender er bygget op omkring temaet engle. Tolv folkelige billeder af engle er kombineret med ord fra Bibelen eller salmebogen og med et efterfølgende oplæg til eftertanke og fordybelse."

"Hensigten med evighedskalenderen er, at den kan bruges igen og igen, med plads til at markere vigtige datoer i året løb og med anledning til personlig refleksion. "

"Til eftertanke: Med kalenderen i hånden kan du tænde et lys og hermed markere en stund til eftertanke. Lad dine øjne hvile på det aktuelle englebillede. Måske vækker det noget i dig, som gør dig godt.

Læs derefter salmevers/bibelord flere gange, så ordene får mulighed for at fæstne sig i dit sind. Det efterfølgende ord til eftertanke er givende at tage med sig ud i dagen."