Fastebloggen dag 17: Faste er sjælens føde

Den unge kirke så tidligt et behov for, at kristne kunne hvile i fasten. Derfor besluttede de at gøre hver onsdag og hver fredag til kirkens fastedage. Som en nåde og en gave til den enkelte kristne, skriver præst Simon Fuhrmann i Fastebloggen. Foto: Sxc.hu

Hvis vi opbygges i det indre liv gennem fasten, hvad så, når det ikke længere er fastetid, spørger præst Simon Fuhrmann på fastens 17. dag

Mens mad er føde for legemet, er fasten føde for sjælen. Det er kirkefaderen Ambrosius af Milanos pointe: Faste er sjælens føde, næring for ånden.

Hvis vi opbygges i det indre liv gennem fasten, hvad så, når det ikke længere er fastetid? Når vi ikke længere lever med Den store faste op til påsken?

Den unge kirke så tidligt et behov for, at kristne kunne hvile i fasten. Derfor besluttede de at gøre hver onsdag og hver fredag til kirkens fastedage. Som en nåde og en gave til den enkelte kristne.

Hvorfor netop disse to dage? Traditionelt fastede jøder mandag og torsdag, og de kristne ville af forskellige årsager ikke faste samtidig. Alligevel er onsdag og fredag ikke tilfældige dage.

Onsdag var den dag, hvor Judas forrådte Jesus. Fredag er korsets og dødens dag.

Simon Fuhrmann er præst i Helligaandskirken i København