Udlandsdanskere fejrer også dansk fastelavn

Tørstig lille tryllefe til fastelavnsfest i Den Danske Kirke i Australien.I Frederikskirken i Sydney var 90 børn og deres forældre til fastelavnsgudstjeneste i 34 graders varme. Bagefter var der tøndeslagning og ægte danske fastelavnsboller i præstegårdshaven. Foto: Privatfoto.

Også uden for Danmarks grænser blev der i år slået katten af tønden og spist danske fastelavnsboller. Tag på fotorejse i udlandskirkernes fastelavnsfejring

I de danske udlandskirker rundt omkring i verden holdes danske traditioner i hævd - dette gælder ikke mindst ved den årlige fastelavnsfejring.
Lige fra Singapore, New York, Hong Kong, Sydney, London, New Zealand til Sydslesvig blev der i år fejret fastelavn og slået katten af tønden på ægte dansk manér.

Når danskere befinder sig i udlandet, enten i kortere eller længere tid, kan savnet til hjemlandet pludselig melde sig.

Mange steder i udlandet samles danskere derfor i De Danske Sømands- og Udlandskirker der ligger hele 53 forskellige steder rundt i verden.
Her afholdes danske gudstjenester, synges danske salmer, fejres ægte dansk jul med flæskesteg og rødkål, ligesom der også forleden blev fejret rigtig dansk fastelavn, med alt hvad dertil hører af familiegudstjeneste, tøndeslagning og fastelavnsbolle-spisning.

De danske udlandskirker er skabt med det formål at kunne bevare, udvikle og styrke den folkekirkelige indsats for danske statsborgere, som er i udlandet for at arbejde, studere eller er på ferie.

På hjemmesiden for Danske Sømands- og Udlandskirker, http://www.dsuk.dk/, kan du læse mere om udlandskirkerne og deres arbejde.

Fastelavnsboller kan også indtages i 34 graders varme. Ved fastelavnsfejringen i Frederikskirken i Sydney blev de danske fastelavnsboller nydt udendørs. Foto: Privatfoto.
Fra venstre mod højre: Super Marios bror, Luigi, Spiderman og Darth Vader fra Starwars tager sig et hvil ved fastelavnsfejringen i Den Danske Kirke i London. Foto: Privatfoto.
I Den Danske Kirke i London er fastelavn er en stor og festlig dag og rigtig mange børnefamilier kommer og er med. De bedst udklædte kåres, børnene slår katten af tønden, bider til bolle, laver masker og fastelavnsris og præsten fortæller om fastelavn. Foto: Privatfoto.
Også Batman var mødt op, da katten skulle slås af tønden i Den Danske Kirke i London. Foto: Privatfoto.
I Ansgar kirke i Flensborg holder menigheden og den lokale FDF kreds i Flensborg hvert år fastelavnsgudstjeneste om eftermiddagen. I år fik mange festligt udklædte børn og voksne en god træning i at slå fastelavnstønden til pindebrænde i gården ved præsteboligen i Ansgar kirke.Alt lige fra klovne, hunde, prinsesser og havenisser var mødt op, da FDF Flensborg 1. kreds og Ansgar Kirke igen i år holdt fastelavns gudstjeneste. Foto: Privatfoto.
I Den Danske Kirke i New York blev fastelavnssøndag i år fejret af 121 børn og voksne. Dagen blev markeret med en børnegudstjeneste efterfulgt af tøndeslagning og fastelavnsbolle-spisning ved langborde. Foto: Charlotte Østervang.
Flotte og glade udklædte børn ved fastelavnsfejringen i Den Danske Kirke i New York. Dagen stod blandt andet på børnegudstjeneste, tøndeslagning og fastelavnsbolle-spisning. Foto: Allan Krebs.
En yndig lille prinsesse kom også forbi for at fejre fastelavnssøndag i Den Danske Kirke i New York. Foto: Allan Krebs.
Her ses et billede fra børnegudstjenesten i Den Danske Kirke i New York, hvor i alt 121 børn og voksne deltog for at fejre fastelavn. Foto: Charlotte Østervang.
I Den Danske Kirke på New Zealand fejredes fastelavnsfesten med tøndeslagning og fastelavnsboller fra den danske bager i Dunedin. Alle aldersgrupper var repræsenteret på dagen. Fremmødet, humøret og vejret var strålende. Foto: Privatfoto.
Tøndeslagning i Den danske Kirke på New Zealand, hvor der også blev kåret en kattekonge og kattedronning. Foto: Privatfoto.
Den Danske Kirke på New Zealand havde fyldt fastelavnstønden med gode sager. Foto: Privatfoto.
Udklædte børn tager for sig af tøndeslikket i Den Danske Kirke på New Zealand. Foto: Privatfoto.
I Den Danske Sømandskirke i Singapore startede dagen med familiegudstjeneste, inden fastelavnsfejringen fortsatte med tøndeslagning og fastelavnsbollespisning. Foto: Privatfoto.
Her fæstnes tønderne inden fastelavnsfejringen for alvor kan begynde i Den Danske Sømandskirke i Singapore. Foto: Privatfoto.
I alt mødte 225 op i Den Danske Kirke i Singapore den eftermiddag. De over 100 børn var alle udklædte, nogle som hekse og andre som riddere. Det var en alle tiders dag og da dagen var omme var alle 400 fastelavnsboller spist. Foto: Privatfoto.
I Den Danske Kirke i Hong Kong mødte knap 70 mennesker op. Dagen blev fejret med familiegudstjeneste hvorefter der blev slået katten af tønden på terrassen. Foto: Privatfoto.
I Den Danske Sømandskirke i Hong Kong blev der efter tøndeslagningen uddelt kattekroner, slikposer og spist rigeligt med fastelavnsboller. Foto: Privatfoto.
Søde små prinsesser venter i kø for at slå til fastelavnstønden i Den Danske Sømandskirke i Hong Kong. Foto: Privatfoto.
Torsdagen inden fastelavnssøndag, blev der i Læk Danske Menighedshus, Sydslesvig, afholdt arrangementet "Åben Familie", hvor der var fælles madlavning og spisning.Derefter blev der lavet masker til fastelavn og sunget "Fastelavn er mit navn..." og "Kan du gætte hvem jeg er, kan du gætte...". Tønden blev også gjort klar med maling og blev fyldt med Foto: Privatfoto.
Flot fastelavns-maske lavet af en dreng i Den Danske Kirke i Læk, Sydslesvig. Foto: Privatfoto.
Fastelavnssøndag blev der traditionen tro afholdt familiegudstjeneste i Den Danske Kirke i Læk, Sydslesvig. Efter gudstjenesten var der tøndeslagning og præmier til alle udklædte børn, inklusiv saft og kaffe samt hjemmelavede boller. I alt 35 mennesker deltog. Foto: Privatfoto.
Der blev slået til tønden i Den Danske Kirke i Læk, Sydslesvig. Foto: Privatfoto.