Guide

Guide: 5 festlige høstgudstjenester i oktober

Som en hyldest til naturen pyntes mange kirker med neg og farverige grøntsager, når der er høstgudstjeneste. På billedet ses dekorationerne i Helsinge Kirke i anledning af høstgudstjenesten. Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Med sine gyldne farver og dalende temperaturer er efteråret for alvor over os. Kirkernes høstgudstjenester synger på sidste vers, men flere steder kan man stadig nå at tage en tur i kirke, der er lidt ud over det sædvanlige

Landlig ro er en saga blot, når kalenderen viser efterår. For så bliver markerne fyldt med store høstmaskiner, der samler årets afgrøder og gør markerne klar til den kolde vinter.

Høsttiden markeres også i kirkerne, hvor man fejrer livet og takker for alt det, man har fået i løbet af året. Mange steder pyntes kirkerne med neg og farverige grøntsager i forbindelse med de høstgudstjenester, der stadig holdes rundt om i landet. Det er en måde at fremvise, hvad Guds skønne natur har givet og på den måde takke for, at man endnu en gang kan klare sig igennem en - måske - hård vintertid.

Spillemænd og hjemmebag
Tid: Søndag den 4. oktober 2020, klokken 10-13
Sted: Islebjerg Kirke, Ansgarsvej 2, 3600 Frederikssund
Tilmelding er ikke nødvendig

Til denne festlige høstgudstjeneste opfører spillemændene Svøbsk "Spillemandsmessen". Det er en alternativ musikgudstjeneste, hvor det festlige indhold udgøres af spillemandsmusik, bønner, prædiken, salmer og fællessang samt af solosang og korsatser leveret af Kammerkoret Viva under ledelse af korleder Helga Svensson. Gudstjenestens liturgiske elementer står sognepræst Christina Holten Mølgaard for.

Efter gudstjenesten bydes der på kaffe, te og hjemmebag.

Familiegudstjeneste med foredrag og frokost
Tid: Søndag den 4. oktober 2020, klokken 10-14
Sted: Haraldskirken, Høje Gladsaxe Torv 3, 2860 Søborg
Tilmelding til frokost og foredrag senest den 30. september

Haraldskirken byder velkommen til både store og små til denne høstfest, hvor alt det levende bliver fejret. I dagens anledning spiller kirkens band. Efter gudstjenesten inviterer kirken til frokost og et foredrag med tandlæge Mette Samuelsen, der fortæller om sine rejser til Rwanda og Palæstina med Tandsundhed Uden Grænser. Samtidig vil der være et hyggeligt program for børnene.

Der er et begrænset antal pladser til frokost- og foredragsdelen af arrangementet, og derfor er det nødvendigt at tilmelde sig på tlf. 30 32 03 70 senest den 30. september.

Gospel og grøntsager
Tid: Søndag den 4. oktober 2020, klokken 10-11
Sted: Ågerup Kirke, Ågerupvej 34A, 4000 Roskilde
Tilmelding er ikke nødvendig

Denne søndag vil koret Oh Happy Day berige gudstjenestens deltagere med gospelmusik, der får taget til at løfte sig.

Kirken opfordrer desuden alle til at medbringe afgrøder hjemmefra (frugt eller grønt), som velsignes i gudstjenesten og efterfølgende tages med hjem igen som et symbol på, at Gud hver dag året rundt velsigner middagsbordene i de danske hjem.

Taknemmelighed i børnehøjde
Tid: Søndag den 4. oktober 2020, klokken 10:30-11:30
Sted: Hovborg Kirke, Grønagervej 7, 6682 Hovborg
Tilmelding er ikke nødvendig

Denne søndag står på alle måder i høstens tegn i Hovborg Kirke. Dagens overordnede tema er taknemmelighed, både for høsten og for livet i al almindelighed.

Forud for gudstjenesten har sognepræst Dorte Kirkegaard besøgt 3. klasse på Holmeåskolen, hvor de har lavet efterårsbilleder med blade og grene fra naturen, som skal pynte kirken til søndagens høstgudstjeneste. Derudover bliver kirken udsmykket med lanterner og andre billeder, lavet af både elever og minikonfirmander, så kirken får høsttema.

Søndagens salmer er særligt børnevenlige, og gudstjenesten er ikke så lang som sædvanlig, fordi det er en familiegudstjeneste.

Høst- og jagtgudstjeneste med brunch
Tid: 11. oktober 2020, klokken 9:30-10:30
Sted: Ovsted Kirke, Ousted Kirkevej 10, 8660 Skanderborg
Tilmelding er ikke nødvendig

Ovsted Kirke ved Skanderborg inviterer til kombineret høst- og jagtgudstjeneste. Arrangementet starter med en traditionel høstgudstjeneste i kirken, hvor jagtorkesteret medvirker sammen med det lokale børnekor. Derefter kan deltagerne gå med i sognegården Stalden, hvor der bliver serveret brunch. Undervejs hejses flaget, akkompagneret af jagtorkesteret.