"Dansk Folkeparti har en ukristelig holdning til udenlandske hjemløse"

Hvis ikke kristne skal lukke op for hjemløse, hvem så? spørger præst og journalist Svend Løbner Foto: Foto: Leif Tuxen.

Præsten agerer barmhjertig samaritaner, mens Dansk Folkeparti koldt og kynisk befaler, at fremmede hjemløse udvises af landet, skriver præst og journalist Svend Løbner

Kirker bliver nødherberger for frysende hjemløse med eller uden sygesikringsbevis. Dansk Folkeparti protesterer, mens socialministeren viser kristent sindelag. Hvis ikke kristne skal lukke op for hjemløse, hvem så?

Kirken agerer barmhjertig samaritaner
I disse dage udspiller sig en moderne version af Jesu lignelse om Den Barmhjertige Samaritaner. Blot er det denne gang præsten og levitten, der tager sig af den udstødte, mens den almindelige borger enten står handlingslammet eller direkte i Dansk Folkepartis tilfælde koldt og kynisk befaler, at de fremmede hjemløse uden legal opholdstilladelse udvises af landet.

Hmmm, er det ikke Dansk Folkeparti, der hævder at værne om de kristne værdier, og er det ikke kristne Martin Henriksen, der nu udviser en direkte ukristelig holdning?

Stor ros skal der derimod være til socialminister Karen Hækkerup fra Socialdemokratiet, som mener, at ingen i Danmark skal ligge ude og fryse i denne rekordkolde vinter uanset om de har opholdstilladelse i landet eller ej. Og Socialdemokratiet er endda ikke så eksplicitte med kirkekristne synspunkter som Dansk Folkeparti.

En rigtig samaritanerlignelse bare med modsat fortegn.

Tak til alle, der hjælper!
Tak til Kristuskirken på Nørrebro og alle de andre kirker og alle med kristent sindelag som i disse dage tager sig af udsatte og frysende mennesker. Hvis ikke kristne skal lukke op for hjemløse, hvem skal så?

Nu mangler kun et kontonummer, så vi andre kan være med og støtte. Man kan forhøre sig her: www.regenkirke.dk.

Svend Løbner er præst, journalist og leder af Kirkeligt Medieakademi
Indlægget er oprindeligt publiceret som et blogindlæg på eftertanke.dk