Hvordan holder man jul i danske frikirker?

Det vigtigste ved julen er Jesus og forkyndelsen af, at Gud elskede verden så højt, at Han gav os sin søn som alle menneskers frelser, skriver FrikirkeNet. Foto: By David Jones/Wikimedia Commons

Julen er en glædens fest, og i adventstiden er der i flere frikirker jule- og gospelkoncerter, der trækker fulde huse, skriver FrikirkeNet på sin blog

Poul Kirk er redaktør på FrikirkeNets månedsmagazin "domino". Ud fra sit brede kendskab til det danske frikirkeliv svarer han her på spørgsmål om julen i de danske frikirker.

Holder man jul i en frikirke?

Som i den øvrige kristne kirke. Adventstiden fejres med de fire lys i adventskransen, de klassiske julesalmer synges i december, og der er juleafslutning i frikirkens mange arbejdsgrene. Flere frikirker har i de senere år taget den sociale udfordring op med de mange, der ikke har råd til at fejre jul. Uddeling af julepakker er i flere store byer en del af juleprogrammet.

Hvordan fejres julen?

Vi fejrer Jesu fødsel. Julen er en glædens fest, og i adventstiden er der i flere frikirker jule- og gospelkoncerter, der trækker fulde huse. Kirken er pyntet til jul ofte med en scenedekoration med masser af stearinlys.

Må børn og voksne, der kommer i en frikirke, godt få gaver til jul?

Selvfølgelig. Og børnene ønsker sig mange af slagsen.

Hvordan holder man julegudstjeneste i en frikirke?

Det er meget forskelligt. Normalt er julens højdepunkt i frikirken juleaftensgudstjenesten. Her synges de kendte julesalmer, juleevangeliet oplæses nogle gange af et barn, små dramaindslag af børn, og en kort juleprædiken.

Er der flere til julegudstjeneste end til andre gudstjenester?

Ja. I de fleste kirker er der flere end på en normal søndag. Men generelt er der er stor opbakning til gudstjenesterne i danske frikirker. 25 procent af gudstjenestebesøgende i Danmark en almindelig søndag går til en gudstjeneste i en frikirke.

Er frikirker mod nisser?

Hvorfor det? En enkel lille frikirke har gjort denne sag til en mærkesag. FrikirkeNet er ikke imod nisser vi glæder os over Jesu komme til jorden.

Hvad er det vigtigste ved julen i en frikirke?

Jesus og forkyndelse af, at Gud elskede verden så højt, at Han gav os sin søn som alle menneskers frelser.