Skal kristne holde sig ude af politik?

Jeg har mistanke om, at Tove Videbæk, (Konservative) har valgt at tie stille i spørgsmålet om abort, homoseksualitet, m.v., da det er i modstrid med partiets holdning, skriver Kim Thomassen. - Foto: Foto: sxc.hu

Lad være med at stemme på kristne, der ikke forsvarer de kristne grundværdier, skriver Kim Thomassen

Dette centrale spørgsmål har jeg gået og tænkt over i et stykke tid, senere i forbindelse med personangreb fra KU`s side rettet imod Tove Videbæk 09.06.09.

En del kristne er medlemmer af partier, som har en verdslig holdning i modstrid med sand kristendom, f.eks abort, homoseksualitet mv. Hvad skal vi gøre med kristne som stiltiende accepterer en verdslig fortolkning i spørgsmål om abort og homoseksualitet? Lad være med at stemme på dem.

De er ligesom ikke-kristne interesserede i magt, indflydelse, penge. Så ofrer man hurtige de kristne grundværdier, som er en klods om benet i forsøget på at nå toppen. Dermed elsker de denne verden mere. I Mattæus-evangeliet kap 6 vers 19-24 advares kraftigt imod denne verdens og rigdommens farer:

I skal ikke samle jer rigdomme her på jorden, hvor de let kan blive ødelagt eller stjålet. Nej saml jer rigdomme i Himlen, hvor intet mister sin værdi, og hvor intet bliver stjålet. Der, hvor du har dine rigdomme, vil også dine tanker være.

Øjet er som en lampe, der bringer lys til dit indre. Hvis du ser med et åbent sind og tillid i øjnene, vil dit indre fyldes af mit lys. Men hvis du ser med et lukket sind og misundelige øjne, vil dit indre fyldes af mørke. Pas på ikke at lukke af for mit lys for så bliver dit et stort mørke.

Ingen kan tjene to herrer. Enten vil man hade den ene og elske den anden, eller man vil satse på den ene og ignorere den anden. I kan ikke tjene både den sande Gud og pengeguden.

Jeg har mistanke om, at Tove Videbæk, (Konservative) har valgt at tie stille i spørgsmålet om abort, homoseksualitet, m.v., da det er i modstrid med partiets holdning. På kristendom.dk den 26.11.08 i en artikel om partiernes holdning til homovielse citeres Liberal Alliances daværende medlem Naser Khader:

I et moderne samfund som det danske må der ikke diskrimineres i forhold til seksualitet. Principielt mener vi dog, at dette er et kirkeligt anliggende, som den enkelte præst selv skal afgøre. Et alternativ er at fjerne alt det civilretslige ud af kirken, således at der i kirken kun kan være tale om velsignelse. Han åbner ligeledes op for, at ændringen skal gælde andre trossamfund.

Jesper Veiby er medlem i Pinsekirken Aalborg, men hans blog om kristendom indeholder ikke noget som helst om abort og homoseksualitet, heller ikke selv om han er politisk aktiv. Se også denne webside og denne.

Det er tydeligt, at han ikke er gået ind i dansk politik for at forsvare kristne grundværdier, bortset fra, at han er tilhænger adskillelse af kirke og stat. Jeg gå ud fra, at han er enig med Liberal Alliance i, at homoseksuelle skal have flere rettigheder.

Jesper Veiby står for en liberalisme, som jeg ikke bryder om, fordi den sætter mennesket i centrum, men ikke Jesus Kristus. Veibys politiske mærkesager kunne ligeså godt have være skrevet af en ikke-kristen.

Så mange af dem, som kalder sig kristne, forsvarer ikke de kristne grundværdier, men retter sig ind efter hvad partiet mener.

Debatindlægget er skrevet af Kim Thomassen og kan ses på hans blog