"Vær ikke bange for dæmoner"

Kristendommens pointe er, at Jesus har taget et endeligt opgør med Djævelen og alle hans dæmoner, skriver Svend Løbner i sin blog. Foto: Foto: Leif Tuxen.

Der er ved at snige sig en misforståelse ind blandt mange kristne om, at Djævelens dæmoner kan fare i kristne, skriver direktør for Kirkeligt Medieakademi Svend Løbner i sin blog 

Der er kamp mellem godt og ondt. Det hører tilværelsen til, og det handler de fleste film og bøger derfor om. Det gode såvel som det onde har et ophav.

Her bevæger vi os ind på religionens område. Og her taler jødedom om Gud og Satan, islam om Allah og Shetan, hinduisme om blandt andre Indra og Varut i de ældste vedaer. Og kristendommen om Jesus og Djævelen.

Men kristendommens pointe er, at Jesus har taget et endeligt opgør med Djævelen og alle hans dæmoner. Ikke blot skreg dæmonerne af frygt lige meget hvor Jesus viste sig og uddrev dem, men da han døde på korset tilføjede han Djævelen et afgørende nederlag.

Så ingen dæmon har derefter nogen magt over den, der tror på Jesus.
Ifølge Bibelen får Djævelen magt gennem synden. Men det kristne budskab er netop, at Jesus påtog sig alle menneskers synder, således at alle, som tror på ham, bliver tilgivet, renset, retfærdiggjort og genfødt til et helt nyt liv.

Så er der ikke grobund for djævelens håndlangere mere. Den troende kan leve fri og glad.

Der er ved at snige sig en misforståelse ind blandt mange kristne. Det insinueres i bøger og prædikener, at kristne kan have dæmoner, det vil sige at Djævelens dæmoner sagtens kan bosætte et eller andet sted i den kristnes krop og styre og regere derfra.

Men det er umuligt. Jesus og Djævelen kan ikke sidde på den samme trone samtidig. Og når Jesus er Herre er der ikke plads til djævelen. Så er der kun én vej for djævelen og det er yt!

Så vær ikke bange for dæmoner!