Bibelen slår Angry Birds på app-markedet

Spillet "Angry Birds" har hidtil været det mest solgte program - en såkaldt app - til mobiltelefoner. Men nu er de vrede fugle blevet slået af pinden af Bibelen. Foto: Christian Lindgren Denmark

Alle tiders mest sælgende bog er for alvor begyndt at konkurrere på app-markedet. Storfavoritter som spillet Angry Birds får nu kamp til stregen

Bibelen har i løbet af sidste måned væltet hit-spillet Angry Birds af pinden som den mest hentede app på markedet. Det skriver The Christian Post.

Det heftigt voksende marked for smartphones og tablets har skabt solid grobund for et hav af tilføjelsesprogrammer de såkaldte apps (kort for applikationer, red.).

Tusindvis af apps ligger i evig konkurrence om favoritværdighed på de nye digitale platforme.

LÆS OGSÅ: 'App' dig gennem påsken

Men ifølge magasinet Publishers Weekly tyder alt nu på, at vi har bevæget os hovedkulds ind i en 'digital Bibel-eksplosion'.

Biblen er nemlig blevet utrolig populær i en række forskellige digitale udgaver.

Dan Pritchett fra Logos Bible Software, som er den fjerde-mest hentede digitale bibel-udgave, understreger, at skriften er den samme, men at formen konstant udvikles:

I dag bruger folk deres telefon som beskæftigelse. Og nu kan de finde en velsignelse eller læse Ordet lige der, udtaler han til The Christian Post.

Pritchett mener, at telefonerne i stigende grad udgør en underholdningsfaktor, når folk keder sig, venter på at hente børn, eller når de lige har et par minutter til rådighed.

LÆS OGSÅ: Nu kan du altid finde Gud på din iPhone

Med de nye bibel-apps bliver Bibelen mobil og kan trækkes frem i en hvilket som helst situation.

Dan Pritchett beskriver, hvordan man for eksempel kan slå bibel-passager direkte op, hvis man møder dem i en tekst.

Lifechurch.tv, som er et globalt netværk, der tilbyder kristendomskurser, tv-udsendelser og meget mere, tilbyder ligeledes forskellige mobile udgaver af Bibelen gennem applikationen YouVersion.

YouVersion er en gratis app, som i oktober 2011 nåede op på 30 millioner downloads svarende til en installeret version på cirka hver 17. iPhone, iPad eller Android siden lanceringen i 2008.

I programmet kan man blandt andet sætte bogmærker og skifte mellem forskellige udgaver af Bibelen. Desuden kan man lægge læseplaner og koble programmet sammen med sin kalender.

LÆS OGSÅ: Bibelen rykker ind på sociale medier

Grundlæggeren af YouVersion, Bobby Gruenewald, beskriver projektet som en mulighed for at udbrede Bibelens budskab til hele verden:

Vores plan er at fortsætte med at udvide til nye platforme og tilbyde flere versioner og sprog, så alle hvor som helst i verden kan få gratis adgang til Bibelen.

Bibelen ser altså ud til at have indtaget det digitale marked for at blive.

Om det populære spil Angry Birds, hvor man med en slangebøsse nedskyder grise med fugle, ligger inde med en plan til at hamle op med det digitale, kristne fremstød, må vi vente i spænding på at finde ud af.

LÆS OGSÅ: Kristuskrans-app er nu på markedet