BILLEDSERIE: Tatoverede Texas-pilgrimme på Harley til Grædemuren

De ortodokse jøder ved Grædemuren fik selskab af evangelisterne fra Texas i USA Foto: MENAHEM KAHANA Denmark

Søndag rullede 71 texanske bikers på brummende motorcykler ind i Jerusalem. De alternative pilgrimme kom for at udvise solidaritet med det israels folk

Tusindvis af pilgrimme har gennem årene besøgt Jerusalem til fods, på æsel- og kamelryg og inden for de seneste år også i bus.

Men søndag var det brummende Harley Davidson-motorcykler, der bragte 71 barskt udseende pilgrimme til den gamle del af byen. Det skriver beliefnet.com.

De 71 motorcyklister var klædt i læderjakker, solbriller og havde ansigtet dækket af skæg og kroppen af tatoveringer, da de gjorde deres entré og sluttede sig til de mange ortodokse jøder, der var samlet ved Grædemuren for at bede.

Og de lokale gjorde store øjne, for det var ikke lige til at gætte, at det larmende optog af Harleyer repræsenterede The International Pentecostal Holiness Church, en sammenslutning under pinsekirken i USA.

Motorcyklisterne tilhører en enhed under kirken, som kalder sig Mission M25 og normalt støtter udsatte grupper som krigsveteraner, tidligere fængslede og hjemløse. Men søndag var det ortodokse jøder, som under aftenens bøn ved Grædemuren fik et skulderklap.

Ifølge den israelske TV-station 7 Arutz Sheva holdt de 71 barskt udseende pilgrimme kort efter deres ankomst til Grædemuren et minuts stilhed for Israels og USA's faldne soldater og bad for Israels folk og land.

Og herefter kom motorcyklerne rigtigt i fokus:

Ved Grædemuren mødtes gruppen med repræsentanter fra små foreninger af Israelske Harley Davidson-ejere, som kom for at mødes med deres brødre, rapporterede Arutz Sheva.

Men turen til Grædemuren havde ikke været uden vanskeligheder. Transporten af motorcykler skete i skibscontainere fra Texas, og for at få de nedpakkede Harleyer gennem tolden måtte gruppen have hjælp af det israelske Turistministerium.

Som tak for hjælpen blev Israels turismekommissær for USA begavet med udstyr, så han nu klæde sig (næsten) som de brummende pilgrimme:

Da de ankom til Israels Ben Gurion Lufthavn forærede gruppen kommissæren for amerikansk turisme, Haim Gutin, en signaturvest i læder, kunne tv-stationen oplyse.

Herefter luftede pilgrimmene Harleyerne på en 10-dages tur rundt i Israel, guidet af en politi-eskorte. Og søndag tog de turen hele vejen fra Tel Aviv til Jerusalem. Men ifølge samme tv-station var det ikke kun motorcykler, pilgrimmene tog med sig til Israel:

Udover motorcyklerne bragte Mission M25 også over 600.000 dollars med sig i medicinsk nødhjælp. Ifølge gruppens leder gik medicinen til en ikke statslig israelsk organisation.

De 71 motorcykelridende pilgrimme fra Texas gør deres indtog i Jerusalem Foto: OLIVER WEIKEN Denmark
Israelske bosættere på Harley'er slog sig til deres texanske "brødre" i Jerusalem Foto: OLIVER WEIKEN Denmark
De barske pilgrimme var fra Mission M25, en sammenslutning under et af pinsekirkens samfund i USA Foto: OLIVER WEIKEN Denmark
Jerusalems porte dannede en alternativ ramme for Harley Davidson-motorcyklernes pragt og larm Foto: OLIVER WEIKEN Denmark
Grædemurens ortodokse jøder fik selskab af tatoverede texanere, som var kommet for at udvise solidaritet med Israels folk og land Foto: OLIVER WEIKEN Denmark
Her Chip Watson i bøn for Israels folk og land Foto: MENAHEM KAHANA Denmark
Det blev en søndag, de ortodokse jøder ved grædemuren formentlig vil huske Foto: OLIVER WEIKEN Denmark