Bryllupsgaver der hjælper

Drop børdristeren og giv en etisk gave. - Foto: sxc.hu

Er du træt af at give intetsigende bryllupsgaveønsker såsom håndklæder og brødristere? Nu kan du give en bryllupsgave med mening og hjælpe tusindvis af mennesker i den tredje verden

Det kan være svært at finde på en original bryllupsgaveidé. Men nu har du mulighed for et alternativ til den traditionelle bryllupsgaveliste. Den britiske nødhjælpsorganisation Christian Aid præsenterer en etisk bryllupsgaveliste, der er til gavn for mennesker i verdens fattigste lande. Det skriver Ekklesia.com.

Chris Russel, der står bag den etiske bryllupsgaveliste, fortæller, at idéen er blevet meget populær:

- Vi ser en stigende trend indenfor at gøre bryllupsfester mere socialt bevidste. Med en etisk bryllupsgave føler folk, at de er med til at gøre en forskel og samtidig giver de en original gave.

For helt ned til 6$ kan man give en donation, der vil gøre en forskel. På hjemmesiden presentaid.org kan man selv vælge, hvilket projekt man ønsker at støtte og sammensætte sin egen gaveliste. For hver ting, man vælger på sin liste, får man en gratis ringetone til mobilen.

Er man dyreelsker kan man for eksempel give et vigtigt husdyr, som en høne eller en ko, der kan forsyne familier med æg og mælk.

Man kan også give en kuffert med jordemoderudstyr, hvilket der er stor mangel på i de mindre landsbyer, hvor flere kvinder dør under fødslen. Medicin, vaccinationer og lægehjælp er der i lige så høj grad brug for, og her kan man ligeså vælge blandt forskellige pakker.

Dette er blot få af de mange områder, der har brug for hjælp. Hertil kommer vejledning indenfor HIV og AIDS-området, kost, ernæring og uddannelse.

Lav din egen etiske bryllupsgaveliste her.

Der er et stigende fokus på gaver, det materielle, det jordiske, den flygtige, kortvarige glæde, skriver muslim Helen Latifi i sin blog. Foto: sxc.hu