Det Sixtinske Kapel er et paradis for lommetyve

Mens turisterne i Det Sixtinske Kapel er opslugt af Michelangelos loftsmaleri af Gud, der giver Adam liv, er de et let bytte for lommetyve med hurtige fingre, og folk mister derfor ofte deres punge og tasker.

Vatikanets museer og seværdigheder er voldsomt plagede af lommetyve. Turguiderne vil have en løsning på problemet, mens andre mener, at det største problem er antallet af besøgende

Peterspladsen, Peterskirken, Vatikanmuseet og specielt Det Sixtinske Kapel har et stort problem med lommetyve. Det skriver The Daily Telegraph.

Gud som afledningsmanøvre
Mens turisterne for eksempel er opslugt af Michelangelos loftsmaleri af Gud, der giver Adam liv, er de et let bytte for lommetyve med hurtige fingre, og folk mister derfor ofte deres punge og tasker.

Federica D´Orazio, der er turguide, udtaler til The Daily Telegraph:

"Det er meget svært at holde styr på så mange mennesker, og der er ikke nok vagter. "

LÆS OGSÅ: Det Sixtinske Kapel - pavens huskapel (med billedserie)

Strejke som på Louvre
De frustrerede turguides som af og til også selv bliver bestjålet - truer med at strejke for at få fokus på problemet.

Deres kollegaer på Louvre i Paris strejkede i sidste måned en dag for at presse på for en løsning på problemet med mere og mere aggressive lommetyve, der i mange tilfælde var børn.

LÆS OGSÅ: Døbt af paven i Det Sixtinske Kapel

De mange mennesker er problemet
Francesca Duimich, der er leder af turguidernes fagforening, mener ikke, at problemet er mere udpræget i Det Sixtinske Kapel end på andre steder, hvor mange mennesker er samlet. Hun mener, at det egentlige problem er, at Vatikanets seværdigheder bliver overrendt af besøgende.

"I højsæsonen er der måske 27.000 mennesker om dagen, der besøger Vatikanets museer. Det er ekstremt mange, og museumsbesøget bliver snarere et overlevelseskursus for turister. Museerne burde åbne tidligere og lukke senere og have åbnet nogle flere dage om året", udtaler Duimich.