Erotisk bibelfilm har dansker i hovedrollen

Skuespiller Anne Louise Hassing spiller den kvindelige hovedrolle i ny film af Peter Greenaway. Filmen kommer til at indeholde en række erotiske fortolkninger af bibelske beretninger. Foto: Jørgen Jessen

Ny Peter Greenaway-film trækker på erotiske fortællinger fra Bibelen og har dansk skuespiller i den kvindelige hovedrolle

Filmen Goltzius and the Pelican Company fortæller historien om den hollandske bogtrykker Hendrik Goltzius fra slutningen af det 16. århundrede, der ønsker at udgive en illustreret bog med erotiske fremstillinger af flere bibelske beretninger.

For at samle midler til en ny trykpresse indgår Hendrik Goltzius en handel med guvernøren The Margave of Alcase, som indebærer, at Goltzius får penge til at trykke nogle smukke eksemplarer af Det Gamle Testamente. Til gengæld skal trykkeren og hans følge opføre nogle stærkt erotiske scener om Adam og Eva, Lot og hans døtre, David og Batseba, Potifars hustru og Samson og Dalila. Det skriver British Council Film.

LÆS OGSÅ: Seksualitet i de fem store verdensreligioner

Filmen instrueres af britiske Peter Greenaway, der tidligere har stået bag filmene Kokken, tyven, hans kone og hendes elsker, The Pillowbook og The Belly of an Architect.

I Goltzius and the Pelican Company behandler Greenaway temaer som utroskab, incest, pædofili, prostitution og nekrofili og viser ifølge Politiken underliggende sider af menneskets seksualitet og dobbeltmoral.

Den kvindelige hovedrolle finder vi danske Anne Louise Hassing, der også har optrådt som Ida i tv-serien 'Krøniken'.

Det er meget fantastisk at få lov til at arbejde med så stor en kunstner som Peter Greenaway. Det har været nogle intense, lærerige, og utroligt spændende uger, og jeg føler, at det her er et af højdepunkterne i min karriere, udtaler Anne Louise Hassing til Berlingske.

Med i filmen er også den amerikanske skuespiller Murray F. Abraham kendt fra blandt andet Amadeuz, Scarface og Præsidentens mænd.

Jeg har suget til mig, når jeg har spillet over for Murray, han er jo mesteren. Derudover har det været skønt at spille på engelsk, og i det hele taget være en del af et stort internationalt ensemble. Jeg elsker det og håber ikke, at det er sidste gang, siger Anne Louise Hassing til Politiken om samarbejdet med den amerikanske stjerneskuespiller.

Goltzius and the Pelican Company forventes at få premiere til Cannes filmfestivalen i maj 2012.