LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Graham til amerikanerne: Lad jer omvende!

Billy Graham er en af de vigtigste skikkelser i den evangelikale kristne bevægelse. Han har været rådgiver for flere amerikanske præsidenter, og man mener at han gennem sit virke har prædiket for et levende publikum på op mod 215 millioner mennesker, fordelt på over 185 forskellige lande. Foto: Chris Keane Denmark

Som led i en større, opsøgende evangelisk begivenhed, der skal gøre op med amerikanernes faldende interesse for kristendommen, opfordrer evangelisten nu folk til at lade sig omvende til den kristne tro

Mit hjerte bløder for Amerika og dets bedragede mennesker. Den vidunderlige nyhed er, at vor Herre er nådig, og at han imødekommer omvendelse.

Sådan lød det for nyligt i et bønne-brev publiceret på nettet fra den aldrende baptist-prædikant Billy Graham, der med en særlig målrettet kampagne håber på at kunne nå ud til endnu flere private hjem med det kristne budskab. I brevet beskriver Billy Graham desuden sin afdøde kone Ruths bekymring over den "frygtelige nedadgående spiral af vores nations moralske standarder."

I spidsen for denne fornyede religiøse oprustning står Billy Graham med sin enorme organisation Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) i ryggen. I mere end 60 år har Billy Graham virket som vækkelsesprædikant, både i sit eget hjemland, USA, og i resten af verden. Mest kendt er han for sine enorme vækkelsestaler på fyldte stadions rundt omkring i verden.

For nyligt annoncerede Billy Graham Evangelistic Association en evangelisk vækkelses-event, My Hope with Billy Graham (Mit håb med Billy Graham, red.), der af flere er spået til at blive den største evangeliske begivenhed i Nordamerika i 60 år. Det skriver nyhedsavisen Christian Post.

Billy Graham kalder nu folk til at lade sig omvende som en del af My Hope with Billy Graham, der er planlagt til at finde sted til næste år (2013, red.) fra den 7. november og ugen ud. Arrangementet vil desuden falde sammen med Billy Grahams egen 95-års fødselsdag.

I de seneste 10 år har Billy Graham Evangelistic Association kørt kampagnen My Hope med det formål at sprede evangeliets budskab gennem folks private hjem og netværk, frem for på store stadions.

En central del af kampagnen består i, at frivillige via projektets hjemmeside kan melde sig som såkaldte Matthæus-værter. De vil så efterfølgende modtage undervisning i, hvordan de deler evangeliet med andre. Herefter inviterer de venner, naboer og andre inden for i deres private hjem, hvor de taler med dem om evangeliets budskaber samt viser dem det video-materiale, der er udarbejdet specielt til formålet.

LÆS OGSÅ: Billy Graham amerikanernes og præsidenternes sognepræst

Som noget nyt har Billy Graham Evangelistic Association nu valgt at tage den nyeste teknologi i brug i deres kampagne for at nå endnu bredere ud til alle generationer. Dette skal gøres med brugen af diverse teknologiske og moderne hjælpemidler, så som TV, mobiler, iPads samt diverse håndholdte enheder.

Formanden for My Hope With Billy Graham, Preston Parrish, udtaler i et interview til Christian Post, at kampagnen i løbet af de seneste 10 år har indgået samarbejder med både kirker og kristne rundt i hele verden om at indføre og sprede evangeliets ord gennem Billy Grahams budskaber.

Det centrale omdrejningspunkt og vores strategi har altid været at lette, fremme og hjælpe kristne til at dele evangeliet, og til at dele deres tro på Jesus Kristus med andre ikke-troende, siger Preston Parrish til Christian Post og tilføjer:

"Vi beder til, at dette må blive et sandt øjeblik af opvågning, vækkelse og forandring på tværs af vores nation."

My Hope har siden 2002 spredt sig til over 57 forskellige lande, og har efter sigende medført, at mere end 4,5 millioner mennesker har meldt sig som Matthæus-værter og dermed har åbnet deres hjem for at dele evangeliets budskab.

Ifølge en video på projektets egen hjemmeside har kampagnen indtil i dag medført, at gennemsnitligt to mennesker per værts-hjem har valgt at lade sig omvende til kristendommen.