I dag skal Storbritanniens kommende konge døbes

Traditionelt foregår britiske, royale dåb på Buckingham Palace, men prins George skal døbes i St. James Chapel, hvor prins Williams mor prinsesse Diana efter sin død i 1997 lå, inden hun blev bisat i Westminster Abbey. Fotoet her er taget den 20. august 2013. Foto: HO Denmark

Den lille prins George skal i dag døbes i kapellet i St. James Palace. Ærkebiskop af Canterbury Justin Welby, der skal døbe ham, håber, at dåben vil inspirere andre briter til få deres børn døbt

Den 22. juli i år kom prins George Alexander Louis til verden på St. Mary Hospital i London. Hans forældre er hertuginde Catherine og prins William, der er søn af prins Charles og den afdøde prinsesse Diana. Hans oldemor er den regerende dronning Elizabeth II. Prins George er altså dermed nummer tre i rækken til den britiske trone.

Reference til prinsesse Diana
Og i dag den 23. oktober klokken 15 lokal tid skal prins George døbes ved en lille familiedåb i det royale kapel i St. James Palace i London. At dåben er en privat begivenhed stort set uden pomp og pragt er normal praksis i det britiske kongehus, skriver netmediet today.com.

Valget af dåbssted er derimod usædvanligt og indikerer ifølge BBC News en forbindelse til prins Williams mor prinsesse Diana, der døde i 1997, og som netop lå i kapellet på St. James Palace, inden hun blev bisat i Westminster Abbey, som er den kirke, hvor prins William og hertuginde Catherine blev gift.

Prins William var meget knyttet til sin mor, og ved at holde dåben for sin første søn i det samme kapel, hvor kisten med hans mor stod, kan prins William knytte en forbindelse mellem sønnen og moderen.

SE OGSÅ: Billedserie: Dåb i det britiske kongehus

Dåbskjole og faddere
Traditionen i det britiske monarki er ellers, at en royal dåb finder sted på Buckingham Palace, hvor både dronning Elizabeth, prins Charles og prins William er døbt. Men altså ikke prins George, som dog skal iklædes en replika af den traditionelle dåbskjole, som alle i den kongelige familie har båret siden dåbskjolen første gang blev brugt til dåben af dronning Victorias datter i 1800-tallet.

Hvem der skal være faddere og hvem, der i øvrigt deltager i dåben har det britiske kongehus endnu ikke oplyst. Men der gættes på op til seks faddere, deriblandt prins Williams bror prins Harry og hertuginde Catherines søster Pippa Middleton.

Dåben som inspiration
Det er ærkebiskoppen af Canterbury Justin Welby, der skal stå for dåben. Han håber, at dåben vil inspirere andre briter til få deres børn døbt.

Dåben af prins George, som til sin tid vil blive overhoved for såvel kirken som nationen, er historisk. Den rækker både bagud og fremad i tiden. For den lille prins betyder dåben også, at han bliver del af en familie med over to milliarder medlemmer, den kristne familie, siger
ærkebiskoppen til BBC News.

Det britiske kongehus vil efter dåben udsende det traditionelle foto med regenten, den nydøbte og de andre tronfølgere. En erindringsmønt kan også købes.