Katolsk kirke vil forkynde for Super Bowl-gæster

New England Patriots møder på søndag New York Giants i årets Super Bowl-finale. Her Patriots quarterback Tom Brady. Når holdene tørner sammen på Lucas Oil Stadium i Indianapolis, vil mange af kampens tilskuere have været forbi St. John-kirken, der ligger tæt på stadion. Kirkens medarbejdere har gjort en ekstra indsats for at åbne kirkedørene i perioden op til den store kamp. Foto: ADAM HUNGER Denmark

I optakten til Super Bowl-finalen i Indianapolis på søndag udvider den lokale St. Johns kirke programmet og slår dørene op for fodboldgæster

Solidt placeret midt i storbyen Indianapolis ligger St. John-kirken. Fodboldglade amerikanere hvirvler i disse dage rundt om denne katolske kirke, der med sine to høje spir og nygotiske arkitektur pludselig befinder sig midt i en moderne folkefest. Det skyldes, at årets Super Bowl-finale er kommet til byen.

Og kirken har ikke tænkt sig at lade muligheden for ekstra besøgende passere uudnyttet.

"Jeg synes, det er en gave, at vores by er vært for Super Bowl, og at vi kan være i hjertet af det hele med vores katolske tilstedeværelse," siger administrator i sognet Fr. Rick Nagel til det katolske nyhedsbureau CNA.

LÆS OGSÅ: Amerikansk fodboldspiller skaber debat om synlig religion i sport

Kirken er placeret få hundrede meter fra det store Lucas Oil Stadium, hvor mere end 60.000 tilskuere på søndag vil være på lægterne, når holdene fra New York Giants og New England Patriots tørner sammen i amerikansk fodbolds finale.

I vanlig stor stil har finale-arrangørerne i år stablet en 10 dages fest på benene i området omkring stadion, der i perioden er omdøbt til Super Bowl-landsbyen. Her kan tilskuere og turister fornøje sig med gratis koncerter og sjove forlystelser. Da St. John-kirken ligger midt i landsbyen, svæver glade fodboldfans lige forbi kirken på en af de fire nyopsatte 250 meter lange svævebaner. På turen vil de ikke undgå at få øje på et stort skilt ved kirken med ordene: Hvis du synes, svævebanen var spændende, skulle du prøve at komme ind og møde Jesus!

Fr. Nagel forklarer ifølge CNA, at man ønsker at åbne kirkedørene med det formål at evangelisere. Særligt når byen er vært for en verdensbegivenhed som Super Bowl. Derfor har St. Johns sogn også udvidet programmet med flere messer og øget muligheden for skriftemål i dagene op til fodboldfinalen.

Som katolikker er vi kaldet til sommetider at række ud og bringe det, vi tror på, ud på gaden. Det er vores håb, at vi kan dele evangeliets fantastiske budskab, som vi ved, er sandt, med andre, siger Fr. Nagel til CNA.

Den 175-årige sogn har uddannet omkring 70 frivillige til at stå for rundvisninger i den 140 år gamle kirkebygning. På turen rundt i kirkebygningen vil de besøgende blandt andet blive undervist i, hvad katolikker tror på, hvad den religiøse kunst repræsenterer, og hvordan de forskellige dele af kirken fungerer.

Som et sjovt indslag har publikum desuden mulighed for at få taget et billede ved siden af en mandshøj figur af pave Benedikt XVI, som kirken har fået lavet til anledningen.

Svævebanerne, der er sat op i anledning af Super Bowl-finalen i Indianapolis. Foto: UPIBIGPICTURESPHOTO.COM Denmark
Saint John the Evangelist Catholic Church i Indianapolis. Foto: Commons Wikimedia.