Kristuskrans-app er nu på markedet

Nu kan man bede med en ny kristuskrans-app. Foto: colourbox.com

Ny app gør det muligt at meditere med en smartphone

Kan man bruge en smartphone til bøn og meditation? Ja, mener skaberne bag den nye Kristuskrans-app. Det skriver den svenske avis Dagen.

LÆS OGSÅ: Kristuskransen - et redskab til fordybelse

Med en smartphone i hånden kan man erhverve sig den nye digitale kristuskrans og bruge den til bønner, meditationer og stille, afstressende øjeblikke.

Det er det svenske forlag Verbum, der står bag smartphone-applikationen Frälsarkransen. Kransen er oprindeligt fremstillet af den tidligere svenske biskop Martin Lönnebo tilbage i 1956, men nu har Verbum valgt at digitalisere den, så smartphone-brugere kan taste sig vej ind i meditationens univers.

Appen viser en kristuskrans, der består af atten perler i forskellige farver. Når man rører ved kransen, bevæger den sig. Hver perle symboliserer en tanke eller en bøn, og dermed kan man bede en ordløs bøn og lade perlerne tale for sig.

Kristuskransen er det moderne menneskes redskab på den sværeste af alle rejser den rejse som går indad, står der i appen.

Men der er hjælp at hente til nybegyndernee i form af en lille introduktion til kristuskransen samt en video med instruktioner.

Den originale kristuskrans er en stor succes i Sverige og i andre lande, både blandt kristne og ikke-troende. Nogle bruger det som smykke eller armbånd, hvorimod andre bruger det udelukkende til bøn og meditation.

Men om kristuskransen også vil hitte som app, er endnu for tidligt at sige.