Naglerne fra Jesus kors fundet igen

Simcha Jacobovici, instruktøren bag en ny dokumentar, viser de to rustne jernagler frem. Selv er han overbevist om, at disse to nagler har været brugt til korsfæstelsen af selveste Jesus. Billedet stammer fra en pressekonference den 12. april, 2011. Foto: .

En filminstruktør påstår at have fundet to af naglerne fra Jesus korsfæstelse i en 2000 år gammel grav i Jerusalem. Det er dog ikke første gang et sådant fund er gjort

Man har hørt det før, og nu hører man det igen. Denne gang fra en canadisk-israelsk filminstruktør, der hævder at have fundet to nagler fra Jesus korsfæstelse.

Simcha Jacobovici er netop blevet færdig med sin nye dokumentarfilm kaldet The Nails of the Cross, hvori han hævder, at have fundet to af naglerne fra Jesus korsfæstelse.

LÆS OGSÅ: 10 berømte religiøse relikvier

De to nagler skulle angiveligt være blevet fundet allerede i 1990, men forsvandt kort tid efter. I sin film hævder Jacobovici nu at have lokaliseret naglerne i et laboratorium i Tel Aviv.

Det vi bringer til verden, er det bedste arkæologiske argument der nogensinde har været for, at naglerne fra korsfæstelsen af Jesus er blevet fundet, lyder det fra den canadisk-israelske filminstruktør, Simcha Jacobovici, i et interview til Reuters.

Ved jeg med 100% sikkerhed, at det er dem? Nej, siger instruktøren, som i en tidligere film påstod at have fundet Jesus grav. Dette blev skarpt afvist af forskere, men ifølge Jacobovici, adskiller hans nye film sig markant fra den tidligere på grund af dens historiske og arkæologiske beviser:

Hvis man ser på hele historien, historisk, tekstuelt og arkæologisk, synes det hele at pege på, at disse to nagler har været involveret i en korsfæstelse, fortæller instruktøren Jacobovici, ifølge engelske The Guardian.

I filmen skildres det, hvordan de to jernnagler angiveligt blev fundet i 1990 i en 2000 år gammel grav i Jerusalem, hvorefter de kort tid efter forsvandt. Det er disse nagler Jacobovici selv mener at have sporet sig frem til, denne gang i et laboratorium i Tel Aviv, tilhørende en antropolog og ekspert i antikke knogler.

Dokumentaren har udløst offentlig debat og spekulationer rundt omkring i verden, særligt i Israel, og mange har på forhånd afvist påstandene i filmen og kaldt det for et mediestunt.

Det er langt fra første gang, at relikvier fra Jesus tid er blevet fundet. Tværtimod er der gennem tiden dukket adskillige antikke relikvier op, der alle påstås at have en forbindelse til den bibelske historie omkring Jesus. Mange af fundene skønnes falske, mens andre indimellem antages som hellige og uvurderlige effekter.

Det hænder også op til flere gange årligt, at nogle hævder at have fundet naglerne fra Jesus korsfæstelse. Det skete for eksempel så sent som sidste år i marts, hvor britiske The Telegraph skrev en historie om fundet af en af naglerne fra Jesus kors.

Dokumentaren, der vises første gang på History Channel i USA den 20. april og på Kanal 1 i Israel den 15. maj, er ifølge nyhedsmediet, The Jerusalem Post, bygget op omkring Jacobovicis egne påstande, hvoraf nogle er baseret på empiriske data, mens andre kræver en god portion fantasi.