Nyudnævnt kongelig præst er imod kvindelige biskopper

Dronning Elizabeth II har udpeget en åbenmundet kritiker af kvindelige biskopper som sin nye personlige præst. Det sker samtidig med at den anglikanske kirke i Storbritannien forbereder sig på endeligt at godkende kvindelige biskopper i forbindelse med det kommende års generalsynode. Foto: LEFTERIS PITARAKIS Denmark

Dronning Elizabeth II har udpeget en åbenmundet kritiker af kvindelige biskopper som sin nye personlige præst

Udnævnelsen af den konservative præst Paul Lockett kommer, netop som den anglikanske kirke i Storbritannien forbereder sig på endeligt at godkende kvindelige biskopper. For modstandere af den kommende liberalisering, der kan betyde en åbning for kvindelige biskopper i 2014, ses udnævnelsen som et moralsk rygstød fra kongehuset, skriver The Telegraph.

LÆS OGSÅ: Engelsk kirke vil gennemtrumfe kvindelige biskopper

Det er som et anerkendende nik fra den kongelige familie og den anglikanske kirke, lyder det fra den nyudnævnte konfessionarius, Paul Lockett. Det viser, at de stadig ser behovet for, at den traditionalistiske stemme skal høres.

Han fortsætter: Jeg kan kun sige, hvad jeg mener, og vi er nødt til at sikre os, at vi har en god praksis og respekt, der svarer til den myndighed en biskop bør have. Det kan kun gøres, når biskoppen er en mand.

Den anglikanske kirke har for nylig påbegyndt en proces, der skal føre til godkendelse af kvindelige biskopper. Kirkens synode er positivt stemt, mens traditionalistiske anglo-katolikker og konservative evangelikale ønsker indrømmelser. Når generalsynoden efter alt at dømme godkender ændringen, kan den første kvindelige biskop blive indviet i 2014, skriver The Telegraph.