Obama og Romney: Det er vores favoritvers fra Bibelen

I et interview med Washinton DC's kristne avis Cathedral Age roser præsident Barack Obama blandt andet den tidligere præsident George W. Bush for hans kristne tro. Foto: KEVIN LAMARQUE Denmark

"Først og fremmest giver min kristne tro mig en indstilling og en sikkerhed, som jeg ikke tror, jeg ville have haft ellers," siger USA's præsident Barack Obama

Med kun få måneder til det amerikanske præsidentvalg er præsidenten Barack Obama og præsidentkandidaten Mitt Romney i stort stil ude at profilere sig i medierne. Som sædvanligt spiller religion og trosspørgsmål en central rolle i valgkampen.

Først og fremmest giver min kristne tro mig en indstilling og en sikkerhed, som jeg ikke tror, jeg ville have haft ellers. En sikkerhed i, at jeg er elsket, siger Barack Obama til Washington DC's kirkeavis Cathedral Age.

LÆS OGSÅ: Religion brager ind i den amerikanske valgkamp

Respekt for Bush
I forbindelse med trosspørgsmålet roser Barack Obama også den tidligere præsident George W. Bush for hans kristne tro:

Der er mange ting, jeg er uenig med Bush i, men jeg respekterer ham som god ægtemand, kærlig far og troende mand.

Obama respekterer blandt andet den tidligere præsident for at sætte sin tro i forgrunden for sine politiske overbevisninger. Som eksempel nævner præsidenten, at Bush' måde at tage hånd om immigration og aids-epidemien i Afrika, havde været anderledes, hvis ikke det havde været for hans kristne tro.

jeg har svært ved at se, hvordan Bush ville have forholdt sig til disse spørgsmål, hvis han ikke havde været en troens mand.

Obama svarer mere udfyldende
Mitt Romney og Barack Obama er begge blevet interviewet om deres tro af Cathedral Age og blev her stillet de samme spørgsmål, men ifølge den amerikanske avis Christian Post havde Mitt Romneys svar en tendens til at være korte. Barack Obama gik derimod mere i dybden.

Jeg gør mit bedste for at udleve min tro, holde fast i det bibelske ord og leve mit liv mere som Jesus, lød et af præsidentens svar.

De to toppolitikere bliver af den amerikanske avis Christian Post også bedt om at afsløre deres favoritvers fra Bibelen. Her valgte Mitt Romney at pege på Matthæusevangeliet 25, vers 35-36:

"For jeg var sulten, og I gav mig noget at spise, jeg var tørstig, og I gav mig noget at drikke, jeg var fremmed, og I tog imod mig, jeg var nøgen, og I gav mig tøj, jeg var syg, og I tog jer af mig, jeg var i fængsel, og I besøgte mig."

Barack Obama valgte et citat fra Esajas' Bog 40, vers 31:

"Men de, der håber på Herren, får nye kræfter, de får vinger som ørne. De løber uden at blive trætte, de vandrer uden at udmattes.