Pave Frans til nonner: Køb mere ydmyge cykler

"Cykler er nødvendige, for der er meget arbejde at gøre, og man skal kunne bevæge sig rundt, men køb en mere ydmyg en," lød pave Frans' budskab forleden til præste- og nonnestuderende. Her er det en nonne på cykel i Verona, Italien. Foto: David R. Frazier

"Ægte glæde kommer ikke fra ting. Nej, den fødes af et møde, et forhold til næsten," lød det fra pave Frans til 6000 unge kommende præster og nonner

"Cykler er nødvendige, for der er meget arbejde at gøre, og man skal kunne bevæge sig rundt, men køb en mere ydmyg en."

Sådan lød budskabet fra pave Frans - ikke i anledning af det igangværende Tour de France, men til 6000 katolske præstestuderende og novicer - personer, der gennemgår prøvetiden i en katolsk orden - den 7. juli i Vatikanets St. Paul VI-sal. Det skriver Catholic News Agency.

"Og hvis I godt kan lide en flot bil, så tænk på, hvor mange børn, der dør af sult," sagde paven til det unge publikum.

LÆS OGSÅ: Hvordan bliver man nonne?

De unge præstestuderende og novicer har været på en pilgrimsrejse af fire dages varighed til Rom i anledning af den katolske fejring Troens År, og mødet med paven var afrundingen på besøget.

Kald og livsstil skal hænge sammen
"Jeg siger jer, det sårer mig virkelig, når jeg ser en præst eller nonne med en spritny bil," sagde paven og rådede de unge mennesker til altid at lade livsstilen stemme overens med kaldet, for at deres vidnesbyrd skal kunne opleves troværdigt.

"Ægte glæde kommer ikke fra ting. Nej, den fødes af et møde, et forhold til næsten ... Det fødes af at føle sig accepteret, forstået og elsket og af at acceptere, forstå og elske," sagde pave Frans.

LÆS OGSÅ: 10 kristne forbilleder for afholdenhed og selvvalgt fattigdom

Tidligere, under en morgenmesse i Peterskirken, sagde han til de kommende præster og nonner, at de er i en "smuk årstid", nemlig "kaldets forår".

Her berørte han også vigtigheden af glæden, korset og bønnen som de kristnes mission, skriver Catholic News Agency.

SE OGSÅ: Billedserie: Velsignet være cyklisterne

LÆS OGSÅ: Pave Frans vil have fjernet statue af sig selv