Præst inviterer ægtepar til romantisk middag

Sognepræst i Margareta Stiernstedt har valgt at tage et nyt initiativ på vegne af Enskede kirke: Hun inviterer ægtepar til valentinsfest. - Foto: stock.xchng

I Enskede kirke, syd for Stockholm, har sognepræst Margareta Stiernstedt taget et nyt initiativ: Hun inviterer ægtepar til valentinsfest, da hun mener, at forældre har brug for en ekstra støtte til ægteskabet og familielivet

Det er den 14. februar, hjerternes dag. Amorinerne summer i luften. Syd for Stockholm, har sognepræst i Margareta Stiernstedt valgt at fejre valentinsdag ved at tage et nyt initiativ på vegne af Enskede kirke: Hun inviterer ægtepar til valentinsfest. Margareta mener, at gifte par har brug for en ekstra støtte til ægteskabet og familielivet.

- Det er første gang, at vi prøver et lignende arrangement. Idéen er amerikansk, som så meget andet, men vi ønsker at gøre det på vores egen måde, uden at kopiere andre, siger Stiernstedt til det norske dagblad Vårt Land.

Invitationen er sendt ud til 300 mennesker, men selvom valentinsdag er i dag, har forsamlingshuset af praktiske grunde valgt at holde Candle light dinner på næste lørdag. Den romantiske middag finder således sted i forsamlingshuset med efterfølgende gudstjeneste og forbøn i Enskede kirke.

- Indtil videre har 12 par har meldt sig. Men det kan være godt at starte med en forholdsvis lille gruppe. Sammenlagt bliver vi omkring 30 mennesker til arrangementet, inklusiv os som bidrager til programmet. Hvis rygtet spreder sig, kommer der sikkert flere næste år, siger præsten.

Arrangementet starter kl. 18.30 med en tre retters middag. En udvalgt sanger vil indlede med at synge nogle kærlighedsviser og sognepræsten vil derefter supplere med nogle tekster om kærlighed.

- Jeg vil både benytte mig af bibelske og andre tekster, som omhandler samlivet mellem mand og kvinde. Og så vil jeg komme med opmuntrende og positive oplysninger om ægteskabet. Det er let at fokusere på det negative, når det handler om ægteskab og samliv. Jeg ønsker, at det skal blive en oplevelse af noget positivt og styrkende. Dybest set ønsker jeg at formidle, at vi er omsluttet af Guds kærlighed, afslutter hun.

Oversat af Alex Cantagallo Rasmussen

Sognepræst i Margareta Stiernstedt har valgt at tage et nyt initiativ på vegne af Enskede kirke: Hun inviterer ægtepar til valentinsfest. - Foto: sxc.hu